inter Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Alles over DEGIRO in dit artikel 2022

In dit artikel gaan we het hebben over DEGIRO en ook even over DEGIRO kernselectie. We hopen dat je in dit artikel wat nieuws leert over deze broker en wellicht zelfs overstapt naar deze aandelen broker.

DEGIRO algemene informatie

“DEGIRO is een online broker. We bieden voor alle soorten beleggers een online handelsplatform aan. Al onze klanten kunnen op wereldwijde markten handelen tegen zeer lage tarieven.

DEGIRO begon in 2008 als institutionele broker voor professionele partijen. In september 2013 lanceerde DEGIRO haar online broker diensten voor particuliere klanten in Nederland. Sindsdien is het platform uitbreid naar 18 Europese landen en kunnen particuliere beleggers profiteren van een zeer concurrerende tarievenstructuur. Als gevolg hiervan is DEGIRO snel uitgegroeid tot één van de grootste brokers in Europa.”

Waarom beleggen bij DEGIRO?

De handelskosten van DEGIRO zijn laag voor alle activaklassen. We analyseerden de vergoedingen van DEGIRO UK; Houd er echter rekening mee dat de kosten van land tot land enigszins kunnen verschillen.

DEGIRO is een erg goede broker in Nederland. Ook DEGIRO kernselectie is erg interessant! 

Aandelenkosten en ETF-kosten

DEGIRO biedt lage aandelen- en ETF-commissies . DEGIRO brengt geen commissie in rekening als u handelt op Amerikaanse en Canadese beurzen. Er geldt echter nog steeds een vergoeding van € 0,50 per transactie.

Er is ook een lijst met ETF’s die één keer per maand gratis kunnen worden verhandeld (voorwaarden zijn van toepassing – meer informatie bij DEGIRO ), ofwel één koop- of één verkooptransactie. Extra transacties voor hetzelfde ETF-product binnen dezelfde maand kunnen ook gratis zijn, zolang ze van hetzelfde type transactie zijn (dwz kopen of verkopen) als de eerste, en de transactie ten minste $/€ 1.000 is.

Aan de andere kant is er een ongebruikelijke vergoedingscategorie genaamd de “Exchange Connectivity Fee” . Dit wordt in rekening gebracht voor handel buiten uw thuismarkt.

U betaalt maximaal € 2,50 per kalenderjaar per gebruikte beurs met uitzondering van uw thuismarkt. Als Britse belegger hoeft u bijvoorbeeld niet te betalen voor het gebruik van de London Stock Exchange. Een belegger uit Duitsland of Frankrijk zou echter elk jaar € 2,50 moeten betalen als hij de London Stock Exchange gebruikt en nog eens € 2,50 voor het gebruik van de Stockholm Stock Exchange, enz. Deze kosten worden in rekening gebracht als u een transactie uitvoert of een positie op de specifieke beurs gedurende het kalenderjaar.

Bovendien bedragen de aansluitkosten voor Amerikaanse optiemarkten €5 per beurs per kalendermaand , dus dit zou oplopen tot €60 per jaar als u elke maand op een van deze markten zou handelen. Hetzelfde geldt voor Amerikaanse termijnmarkten.

Waarom raden wij DEGIRO aan?

DEGIRO heeft een erg goed handelsplatform wat ook ideaal is voor beginners. De kosten zijn erg laag, waardoor je meer geld over houdt als rendement. We raden je ook aan om deze DEGIRO review te lezen.

DEGIRO is een goede keuze als je een eenvoudig platform wilt en niet te veel wilt uitgeven aan vergoedingen.

Transactiekosten zijn over het algemeen erg laag . Bovendien is het  proces voor het openen van een rekening snel .

Aan de andere kant, aangezien DEGIRO een broker is die alleen executie uitvoert, zijn haar  onderzoekstools beperkt . We moeten ook vermelden dat het  geen forex trading biedt ,  en de meeste klanten kunnen alleen storten en opnemen via bankoverschrijving.

Al met al is DEGIRO een geweldige online broker. Er is geen minimale storting en geen inactiviteitskosten , dus voel je vrij om het eens te proberen.

Conclusie DEGIRO en DEGIRO kernselectie

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel over DEGIRO en DEGIRO kernselectie, laat het dan achter in de comments. Bedankt voor het lezen!