inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste oplossing voor akoestisch kantoor: akoestisch spuitwerk

Als je een kantoor hebt dat akoestisch niet optimaal is ingericht, dan moet je zoeken naar manieren om dit op te lossen. Akoestisch spuitwerk is een van de beste oplossingen voor een akoestisch kantoor. Met behulp van dit type spuitwerk kan worden voorkomen dat geluid in bepaalde richtingen weerkaatst en verspreidt en zo het lawaai in het kantoor verminderen. In dit artikel gaan we dieper in op de opties die er zijn als je kiest voor akoestisch spuitwerk, waaronder materialen, technieken en tips waarmee je eenvoudig het meeste uit jouw kantoor halen.

Akoestische oplossingen kantoor

Als je een kantoorruimte hebt die luidruchtig is, kan dit erg storend zijn en je productiviteit verminderen. Gelukkig zijn er verschillende akoestische oplossingen voor kantoorruimtes waarmee je deze problemen op kunt lossen. Een van deze oplossingen is akoestisch spuitwerk. Het voordeel hiervan is dat je alleen de muren hoeft te behandelen met geluidsabsorberend materiaal zoals schuim of wol, in plaats van het volledige plafond of meubilair. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook gemakkelijker te installeren. Er zijn vele manieren om akoestisch spuitwerk toe te passen in een kantooromgeving, afhankelijk van de grootte van de ruimte en wat voor soort geluiden je precies wilt dempen. We gaan dieper in op welke materialen geschikt zijn en tips hoe je het beste uit jouw akoestische oplossing haalt.

Wat is akoestisch spuitwerk?

Akoestisch spuitwerk is een techniek waarbij materialen die geluid absorberen, op de muren worden gespoten. Dit materiaal absorbeert het geluid en voorkomt dat het weerkaatst of verspreid wordt in de ruimte. Het resultaat is een rustigere werkomgeving met betere akoestiek. Er zijn verschillende soorten materialen die voor akoestisch spuitwerk kunnen worden gebruikt, zoals schuim, houtvezels, textielvezels en vezels van glasvezelversterkt plastic (GFRP). Al deze materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen om geluid te absorberen. Daarnaast kunnen er ook speciale additieven zoals katoenzaad toegevoegd worden aan het spuitmateriaal om nog meer geluidsabsorptie te bereiken.

De voordelen van akoestisch spuitwerk

Akoestisch spuitwerk heeft veel voordelen. Ten eerste is het relatief goedkoop, omdat je alleen de muren hoeft te behandelen met geluidsabsorberend materiaal. Ten tweede is het gemakkelijk aan te brengen en kan het in korte tijd worden gedaan. Bovendien blijft de structuur van de ruimte intact, waardoor er geen veranderingen moeten worden aangebracht aan andere aspecten van het interieur zoals meubels of plafonds. Dit maakt het eenvoudig om de ruimte later weer opnieuw te decoreren. Daarnaast is er geen luchtvochtigheidsprobleem, wat vaak bij andere soorten akoestische oplossingen voor kan komen.

Wat is AcoustIQ?

AcoustIQ is een van de beste bedrijven die akoestisch spuitwerk aanbiedt. Hun producten kunnen in korte tijd worden toegepast en biedt uitstekende prestaties op het gebied van geluidsabsorptie. AcoustIQ gebruikt namelijk gesprayde cellulosevezels, waardoor het geluid dat door de ruimte weerkaatst sterk vermindert. Dankzij deze materialen geeft dit uitstekende akoestische prestaties.

https://www.acoustiq.nl/