inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo voor je bedrijf

Heb je een bedrijf of ben je zelfstandig ondernemer? Dan kan een animatiefilm goed van pas komen. Wat een animatievideo precies inhoudt en hoe jij dat effectief inzet binnen jouw onderneming, dat lees je in dit artikel.

Wat is een animatiefilm?

Een animatievideo is een korte film die met een bepaald doel gemaakt is. Een animatievideo wordt doorgaans gemaakt om informatie over te brengen op een leuke manier. Beeld werkt vaak beter om de aandacht van een ontvanger vast te houden en roept daarnaast emoties op. Die emoties kun je vervolgens inzetten om iets gedaan te krijgen van jouw ontvanger, zoals het kopen van je product of gebruik maken van jouw dienst. Een animatievideo kun je daarom perfect inzetten ter promotie van je bedrijf op het internet. 

Nieuwe werkwijzen uitleggen

Nu je weet wat een animatiefilm is, kunnen we verschillende situaties benoemen waarin een animatiefilm goed van pas kan komen. Zo kun je een animatievideo laten maken wanneer je ingewikkelde informatie wilt overbrengen op jouw werknemers. Dankzij de animatie wordt de informatie versimpeld en is het makkelijker voor je personeel om het te verwerken en te onthouden. Het is belangrijk dat jouw animatie niet langer dan een minuut duurt, omdat de aandacht van mensen daarna verzwakt.

Reclame maken op social media

Met een motion graphic zoals een animatievideo kun je perfect reclame maken voor jouw bedrijf. Dit doe je op verschillende social media kanalen; welke dat zijn, is afhankelijk van je publiek. Met een korte film leg je in enkele seconden uit wat je precies doet en hoe jij het probleem van jouw potentiële klanten op gaat lossen. Vervolgens verwijs je ze door naar jouw website of zet je jouw contactinformatie in de video. Op die manier weten nieuwe klanten je snel te vinden en heb je binnen de kortste keren een grotere omzet verworven. 

Voor op jouw website

Een animatiefilm of een andere motion graphic kun je goed op de homepagina van jouw website zetten. De animatie laat bijvoorbeeld zien wat jouw missie is als bedrijf, wat je visie is en hoe je jouw klanten kunt helpen. Daarnaast kan de video dienen om te laten zien wat voor doelen je hebt, bijvoorbeeld wanneer je als bedrijf graag bij wilt dragen aan een duurzamere wereld: hoe ga je dat precies doen? Laat het de klant zien door middel van een animatievideo!