inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overtollige laptops op uw kantoor? Laat deze opkopen

Op kantoor maakt men gebruik van allerlei hardware en software. Vooral het hardware is vaak een probleem. Vooral wanneer hardware, zoals laptops en printers verouderen, zal men snel op zoek gaan naar nieuwe apparaten. Dat is natuurlijk logisch want je kunt niet altijd met oud apparatuur blijven werken. Het wordt wel een probleem wanneer bedrijven niet meer weten wat ze met deze oude apparaten moeten doen. Er is veel oud apparatuur verloren gegaan omdat ze simpelweg zijn weggegooid. Dit is natuurlijk zonde, als je je bedenkt dat heel veel apparatuur nog gewoon bruikbaar is. Wanneer het apparatuur niet mee werkt, zijn er altijd nog onderdelen van het apparatuur dat nog wel werkt.

Daarom is het aan te raden om apparatuur zeker niet weg te gooien. Vroeger had je geen keuze. Al het apparatuur werd weggegooid omdat je er simpelweg nergens mee naartoe kon. Nu is dat wel even anders. Nu heb je de mogelijkheid om het apparatuur op te laten kopen.

Apparatuur op laten kopen

Op laten kopen wil zeggen dat al het oude apparatuur wordt verzameld en door een bedrijf wordt gekocht dat er nog wat mee kan. Je kunt hierbij denken aan het opknappen van het apparatuur, de nodige onderdelen gebruiken en vervolgens opgeknapt oud apparatuur doorverkopen aan particulieren of bedrijven die het apparatuur nog wel kunnen gebruiken. Door gebruik te maken van deze diensten, zorg je er niet alleen voor dat je anderen helpt aan apparatuur die er nog wel waarde aan hechten en het goed kunnen gebruiken, maar ook aan het behoud van het milieu. Al het apparatuur wordt namelijk op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

Laptops

Hoe gaat het laptop opkopen in zijn werk?

Laptops zin vooral in trek om op te kopen. De reden hiervoor is omdat laptops vaak nog gewoon bruikbaar zijn. Het is wel zo dat deze natuurlijk wel verouderd raken. Dit kan een software probleem zijn, maar ook hardware speelt hierin een grote rol. Laptops raken snel verouderd en ondersteunen veel modern software (of zelfs het stuurprogramma) niet meer zodra de laptop hier te oud voor is. Dit heeft allemaal te maken met de onderdelen in de laptop, zoals bijvoorbeeld het geheugen of de videokaart. Dit wil niet zeggen dat de laptop dan meteen geen functie meer heeft. Integendeel!

Laptops kunnen gewoon worden opgekocht en vervolgens worden opgeknapt en doorverkocht. Je maakt als bedrijf makkelijk en snel een afspraak waarna er contact me je wordt opgenomen. Vaak wil een laptop opkoper langskomen bij het bedrijf om de logistieke afhandeling te regelen (het ophalen van de laptops), maar bij weer andere bedrijven moet je het apparatuur zelf langs komen brengen. Je krijgt een specificatie, vaak ook nog een rapportage achteraf en het financiële gedeelte wordt afgehandeld. Daarna volgt er een proces van verwerking. Dit wil zeggen dat de laptop opkoper aan de slag gaat met de laptops en het repareren van eventueel kapotte onderdelen. Je laptop krijgt zo een nieuw leven en anderen kunnen er blij mee worden gemaakt.

Laptop opkopen en milieubehoud

Wat er gebeurd wanneer je er als bedrijf niet voor kiest om je laptops op te laten kopen, is dat de laptops worden vernietigd. Voor het maken van nieuwe onderdelen is mankracht nodig maar ook grondstoffen. Het is onnodig om deze resources in te zetten wanneer dit niet nodig is. Kies er daarom als bedrijf voor om je laptops op te laten kopen.