inter Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Waarom achterwaarts gerichte autostoeltjes veiliger zijn

Als ouders willen we allemaal de veiligste optie voor onze kinderen. Wij bij Maxi-Cosi adviseren om je kind tot 30 maanden (of zo dicht mogelijk daarbij) achterwaarts gericht te laten reizen, omdat er onderzoeken zijn die aantonen dat het veel veiliger is om je kind langer achterwaarts gericht te laten reizen.

Waarom achterwaarts gericht beter is

Bij een ongeval vermindert een naar achteren gericht babyautostoeltje de impact op het kwetsbare hoofdje en de nek van de baby. Daarom is het veiliger om een achterwaarts gericht zitje te blijven gebruiken – ook als je kind groeit. 

Astronauten en achterwaarts gerichte autostoelen: wat is het verband?

De eerste baby-autostoeltjes waren kleine naar voren gerichte stoeltjes die aan haken aan de achterbank hingen. Maxi-Cosi introduceerde de allereerste achterwaarts gerichte autostoel in Europa in 1984.

Waarom is achterwaarts gericht reizen veiliger voor baby’s en peuters?

Je zult merken dat het hoofd van jouw baby in verhouding veel groter en zwaarder is dan de rest van zijn lichaam. De botten en spieren in zijn nek zijn nog niet voldoende ontwikkeld om zijn relatief zware hoofd te ondersteunen.

Als je baby in een naar voren gericht autostoeltje reist en je krijgt een frontale botsing, kan zijn hoofdje naar voren worden geslingerd. Dit belast zijn hoofd en nek en kan ernstig letsel veroorzaken.

Maar een achterwaarts gericht autostoeltje beschermt het hoofd en de nek van je kind door de krachten over de hele rug te verdelen – net als de astronauten. Dus tegen de tijd dat je het autostoeltje naar voren zet, zijn de botten en spieren van de nek beter ontwikkeld.

Maxi-Cosi autostoeltjes behoren tot de veiligste op de markt, maar je moet ze zorgvuldig installeren en correct gebruiken. Lees onze veiligheidstips voor het gebruik van je autostoel.

 

Veiligheidstips voor baby-autostoeltjes

Gebruik het stoeltje altijd achterwaarts gericht, bij voorkeur tot uw baby 30 maanden oud is.

Schakel alleen over op een groter peuterzitje volgens de instructies in de handleiding van je autostoeltje, want dit verschilt van model tot model.

Gebruik ISOFIX waar mogelijk. Het maakt de installatie van het stoeltje snel en gemakkelijk en vermindert het risico op een verkeerde installatie van het autostoeltje.

Zet de Maxi Cosi 360 autostoel achterin de auto, bij voorkeur achter de passagiersstoel.

Gebruik het autostoeltje niet langer dan 2 uur – baby’s moeten zich vrij kunnen bewegen en af en toe van positie kunnen veranderen.

Zorg ervoor dat het gordelsysteem strak is aangetrokken, maar niet te strak. Gebruik de twee vinger regel en zorg ervoor dat de riemen niet gedraaid zijn.

Als je het autostoeltje installeert met de autogordel, zorg er dan voor dat de heupgordel correct op de geleiders is geplaatst en aangegeven in de handleiding van het autostoeltje.

Maxi-Cosi autostoeltjes behoren samen met de recaro autostoel tot de veiligste op de markt, maar alleen als je de bovenstaande tips volgt ─ ze zorgvuldig installeert en correct gebruikt ─ zul je er het allerbeste uit halen.

 

https://www.weekjesafari.nl/de-beste-autostoel-kiezen/