inter Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe oud ijzer te recyclen en het meeste geld voor je metaal te krijgen

Als je op ons lijkt, ben je altijd op zoek naar manieren om wat extra geld te verdienen. En wat is een makkelijkere manier om snel geld te verdienen dan door oud ijzer te recyclen dat je waarschijnlijk in huis hebt liggen? In deze blogpost laten we je zien hoe je oud ijzer in Rotterdam  kunt recyclen en het meeste geld voor je metaal kunt krijgen.

 

Schrootijzer is een van de meest waardevolle metalen die je kunt recyclen. Of het nu afkomstig is van een oude auto, een stuk roestige machine, of zelfs een oud meubelstuk, oud ijzer kan worden gerecycled en omgezet in geld. Het mooiste is dat recycling van oud ijzer goed is voor het milieu. Niet alleen vermindert het de hoeveelheid afval op stortplaatsen, maar het bespaart ook energie en natuurlijke hulpbronnen.

 

Dus hoe ga je te werk bij het recyclen van oud ijzer? De eerste stap is het verzamelen van al het ijzer dat je wilt recyclen. Hieronder vallen alle oude auto’s, machines, apparaten of meubels die ijzer bevatten. Zodra je al je ijzer op één plek hebt verzameld, is de volgende stap om het naar een plaatselijk recyclingcentrum te brengen 

Oud ijzer rotterdam

De meeste recyclingcentra betalen je per pond voor je oud ijzer. De prijs per pond kan echter variëren, afhankelijk van het soort ijzer en de huidige marktomstandigheden. Zorg er dus voor dat je van tevoren belt of online kijkt wat het gangbare tarief is voor oud ijzer voordat je naar het recyclingcentrum gaat 

 

Conclusie 

Recycling van oud ijzer is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en tegelijkertijd het milieu te helpen. Dus als je de volgende keer je garage of kelder opruimt, verzamel dan zeker al dat oud ijzer en breng het naar je plaatselijke recyclingcentrum. Je zult er blij mee zijn!