inter Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Verschil tussen herenfietsen en damesfietsen

Verschil tussen herenfietsen en damesfietsen

Momenteel is fietsen een nieuwe hobby waar in alle kringen veel vraag naar is. Volwassenen, ouderen en zelfs kinderen zijn dol op fietsen en maken er hun hobby van. Voor kinderen is het hebben van een kinderfiets 16 inch leuk. Elke dag kunnen ze met hun vriendjes spelen in het stadspark. Je kind kan zelfs mee als je in het weekend gaat fietsen. Dit betekent dat er geen limiet is voor iedereen die wil fietsen, zolang je maar de juiste fiets gebruikt voor jouw behoeften. Over het algemeen kunnen alle soorten fietsen door iedereen worden gebruikt, behalve qua maat. Kleine kinderen kunnen niet en worden afgeraden om op fietsen voor volwassenen te rijden. Fietsen voor volwassenen zijn niet alleen te groot, maar hebben ook speciale kenmerken die nog niet worden begrepen en die niet door kinderen kunnen worden bereikt. Als je een fiets gebruikt die niet overeenkomt met de aanbevolen maat, dan kan het gevaarlijk worden en kunnen er ongewenste dingen gebeuren. Het verschil tussen fietsen voor volwassenen en kinderen is gemakkelijk te zien, maar wist je dat fietsen voor mannen en vrouwen ook verschillend zijn? Als je dit nog niet wist, kun je er hier meer over te weten komen.

Fiets frame

Vroeger gebruikten mannen de fiets alleen ter ondersteuning van hun werkzaamheden. Sinds het Victoriaanse tijdperk begonnen vrouwen in Europa fietsen te gebruiken, maar in die tijd droegen alle vrouwen lange jurken als dagelijkse kleding. Het ontwerp van het fietsframe was in die tijd een beetje moeilijk voor vrouwen bij het op- en afstappen van de fiets. Bovendien zou tijdens het trappen de jurk van een vrouw omhoog komen en haar benen zichtbaar maken, wat in die tijd als ongepast werd beschouwd. Daarom ontwierpen fietsenmakers speciaal voor vrouwen fietsen, waarbij de fietsframes zonder dwarsbalken werden gemaakt. Vandaag de dag kun je dit soort fietsen nog steeds vinden. De bestaande damesfietsen hebben wel stangen in het midden, maar deze worden nog steeds lager gemaakt dan bij herenfietsen. Het doel is hetzelfde, namelijk om het voor vrouwen gemakkelijker te maken om op of van de fiets te stappen. Op die manier zullen vrouwen comfortabeler kunnen fietsen, zelfs als ze een got bag op hun rug dragen. Fietsfabrikanten passen het ontwerp van damesfietsen aan de vrouwelijke anatomie aan. Het fundamentele verschil is te zien in de grootte of afmetingen van het bereik en de bovenbuis die lager is.

Zadel

Het tweede verschil tussen een damesfiets en een herenfiets zit in het zadel. Damesfiets zadels zijn breder gemaakt dan herenfiets zadels. Het is ook gemaakt door rekening te houden met de vorm van het lichaam van de vrouw om het comfortabeler te maken tijdens het fietsen. Toch zijn er ook fabrikanten die unisex-fietsen maken die niet naar geslacht worden gedifferentieerd. Dit betekent dat zowel mannen als vrouwen op de fiets kunnen rijden.

Kleur

Het meest zichtbare bij het onderscheid tussen damesfietsen en herenfietsen is de kleur en het motief. Hoewel dit geen noodzaak is, zal dit voor sommige mensen die zich zorgen maken over kleuren en motieven, bepalen wanneer ze een fiets zullen kiezen. Er zijn zelfs vrouwen die de kleur of het motief van de fiets matchen met hun kledingstijl, met hun rugtas dames, of met andere dingen. Waar je echter op moet letten bij het kiezen van een fiets, is veiligheid en comfort. Het kiezen van een fiets kleur die bij je geslacht past, kan ook een factor zijn die je comfortabeler en zelfverzekerder maakt tijdens het fietsen.