inter Zakelijk
Image default
Groothandel

3 soorten beschermende verpakkingsmaterialen

De bescherming van je product verpakking tijdens het verzendingsproces is van vitaal belang voor je bedrijf. Wanneer de klanten de producten ontvangen, moeten ze in goede staat zijn. Daarom heb je een goede verpakking nodig om de goederen in te verpakken. Onderzoek welke soorten beschermende verpakkingsmaterialen je verzendingen kunnen verbeteren en je klanten tevreden kunnen stellen. Er zijn veel soorten beschermende materialen en elk materiaal heeft een andere functie. De meest gebruikte beschermende materialen voor verzending zijn bubbeltjesplastic, opvulmateriaal en golfkarton. Hier volgt een gedetailleerde uitleg van elk product.

Bubbeltjesplastic

Bubbeltjes plastic is een zacht en flexibel plastic vel dat bedekt is met kleine luchtzakjes. De luchtbellen helpen het product op te vangen en voorkomen dat het tijdens de verzending beschadigd raakt. Dit materiaal wordt vaak gebruikt om breekbare voorwerpen zoals glaswerk, elektronica en toestellen op te vangen tijdens de verzending. Het komt in verschillende diktes en maten. Het komt vaak in de vorm van een rol. Het is beschikbaar in elk formaat dat je nodig hebt. De meeste pakketten vereisen minstens twee lagen bubbeltjesplastic aan elke kant om je goederen tijdens de verzending voldoende tegen schade te beschermen.

Golfkarton

Golfkarton is niet zo zacht als bubbeltjesplastic, maar biedt wel meer bescherming tegen stootschade. Golfkarton wordt gemaakt van geperste papiervezels die worden samengesmolten tot vellen golfkarton voor extra stevigheid. De gegolfde lagen geven extra steun en stijfheid, waardoor het karton moeilijker buigt of doorbuigt zoals bubbeltjesplastic doet wanneer het wordt verplaatst. Het wordt meestal gebruikt als verzenddoos omdat het licht en relatief goedkoop is. Golfkarton wordt vaak gebruikt als opvulling bij het vervoer van breekbare voorwerpen zoals glaswerk, lampen of metaal. Het wordt vaak gebruikt om de rand van het schilderij en het meubilair te beschermen.

Los-vulmaterialen

Losse vulmaterialen worden gemaakt van gerecyclede materialen zoals papier of plastic. Er zijn vele soorten opvulmaterialen die je kunt gebruiken voor verpakkingen. Je kunt bijvoorbeeld opvulpapier, opvulsnippers of houtwol gebruiken. Door vulmaterialen rond je producten toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat ze niet zullen beschadigen. De losse vulmaterialen zullen de producten beschermen tegen schuiven of schokken. Sommige opvulmaterialen worden ook gebruikt voor decoratieve artikelen. Houtwol wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om wijnflessen of kerstpakketten te versieren. Ter informatie: niet alle vulmaterialen zijn schokdempers. Sommige beschermen de goederen alleen tegen schuiven in de doos.