inter Zakelijk
Image default
Materialen

Optimaliseer beweging: Alles wat u moet weten over gasveren

In de wereld van techniek en industrie spelen gasveren een cruciale rol in tal van toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s en andere voertuigen, in de industrie, medische apparatuur en meubels. Wanneer u overweegt om gasveren aan te schaffen, is het belangrijk om te weten welke gasveer u precies nodig heeft. In dit artikel vertellen wij u graag meer over gasveren en de kwaliteiten.

Wat zijn gasveren?

Een gasveer is een mechanisch apparaat dat bestaat uit een cilinder met een zuiger. In de cilinder zit stikstof samengedrukt, wat zorgt voor de verende werking van de veer. Een ventiel in de zuiger dient om de beweging te dempen en te controleren. Er zijn twee hoofdtypen gasveren:

1. Gasdrukveer: Dit is het meest voorkomende type gasveer en is normaal gesproken uitgeschoven. Om deze in te duwen, is kracht nodig.

2. Gastrekveer: In tegenstelling tot gasdrukveren, vereisen gastrekveren kracht om ze uit te schuiven.

Waar Moet U Op Letten Bij Het Kopen van Gasveren?

Bij het selecteren van de juiste gasveren is het cruciaal om op verschillende factoren te letten:

  • Kracht: De kracht van de gasveer wordt uitgedrukt in Newtons en staat meestal op de cilinder van de gasveer vermeld. Het is essentieel om de juiste kracht te kiezen om ervoor te zorgen dat de veer de gewenste beweging kan ondersteunen.

  • Eindbevestigingen: Overweeg hoe en waar u de gasveer gaat monteren, want de eindbevestigingen zijn van vitaal belang. Verschillende vormen van eindbevestigingen zijn beschikbaar, afhankelijk van de toepassing. 

  • Krachtverloop: Houd rekening met het krachtverloop van de gasveer. Door het grote volume van de kamer in verhouding tot de verdringer is de kracht die nodig is om een gasveer in te drukken progressief over de hele veerweg. Dit kan variëren, maar in het algemeen is het ongeveer 30%. In zwaardere versies met een stangdikte van 14mm kan het zelfs 50% progressief zijn.

Gasveren kopen

In zakelijke toepassingen is de keuze van de juiste gasveren van cruciaal belang voor een soepele en betrouwbare werking. Door rekening te houden met factoren zoals kracht, toepassing en eind bevestigingen, kunt u de prestaties van uw apparatuur optimaliseren en zorgen voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Bij vragen of voor verdere informatie kunt u altijd om hulp vragen bij een specialist. U kunt voor goede kwaliteit gasveren terecht bij Amatec

 

https://www.amatec.nl/nl/gasveren.html