inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Basisregels voor LED kastverlichting

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, verlichting in de kast. Het geeft een mooie en luxe sfeer wanneer je verlichting hebt in je kast. Vaak nemen mensen ook een verlichting omdat de kast in een donkere hoek staat, waardoor ze moeilijk hun kleding zien. Met verlichting in je kast kan je gemakkelijk zien wat je in je kledingkast hebt liggen. 

Vaak is het dan ook zo dat wanneer zij de kast open doen dat de verlichting automatisch aangaat. 

Er zijn veel winkels die dan ook kasten verkopen waar de verlichting bij zit. Ook is er natuurlijk de optie om de verlichting apart erbij te kopen. Niet elke verlichting is bedoeld om in een kast te plaatsen. In deze blogs worden er tips gegeven over verlichting in een kast. 

LED lampen

LED lampen zijn de meest energie-efficiënte optie en ze gaan het langst mee. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud of over het gedoe van lampen te vervangen. LED lampen geven ook een koelte die nodig is om ervoor te zorgen dat je toepassingen aan de voorschriften voldoet. Mensen staan vaak huiverig tegenover LED-technologie vanwege de hogere kosten, maar wanneer je de vele voordelen overweegt wordt het duidelijk dat LED lampen een slimme en goede keuze is. 

Als het om kastverlichting gaat, hoef je niet veel geld uit te geven. Veel winkels hebben gelukkig een grote selectie van betaalbare lampen voor kleine ruimtes. In het algemeen worden deze lampen vaak gebruikt voor in kasten omdat ze weinig ruimte innemen. LED lampen komen dan ook in verschillende vormen en stijlen en ze kunnen makkelijk geïnstalleerd worden. 

Natuurlijk is er ook de keuze om een kast te kopen met ingebouwde lampen. Kijk dan goed wat voor een soort lampen dit zijn en hoe dat zit met elektriciteit. Soms is het zo dat je deze lampen dan nog wel kan vervangen. Stel je wordt graag andere lampen dan kan je dit in de toekomst vervangen. Kijk ook eens naar een Led Lichtlijn door Schréder, een bedrijf gespecialiseerd in verlichting. 

Kleuren

Ook kan je er voor kiezen om een lamp te kopen met een bepaalde kleur. Zo kan je een kleur kiezen die een warme sfeer achterlaat of eentje die juist een koudere kleur heeft. Het heeft er dan ook mee te maken wat de kleur is van de kast. Bij een donkere kast kan je al ook een wat koudere kleur nemen als je dit mooi vind staan. Bij een lichte kast kan je minder goed een koudere kleur zien dus wordt er aangeraden om een warmere kleur te nemen. Natuurlijk mag je zelf bepalen wat je mooi vindt en wat je goed bij de kast vind passen. 

Vormen

Zo bestaan er ook verschillende vormen en stijlen in lampen. Heb je een brede kast, dan kan je kiezen voor een licht bar. Of wellicht vindt je spotjes erg mooi. 

In principe kan je het zo gek maken als dat je wilt. Ook zit er wel een prijskaartje aan de verschillende vormen, stijlen en kleuren. Houd daar dus rekening mee. Bedenk ook goed wat de functie is van de lampen. Op basis van je eisen kan je gaan kijken naar de vormen van de lampen. Meet dan ook je kast op, zodat je weet welke lampjes in je kast passen. 

Op internet zijn er ook genoeg voorbeelden, waar je naar kan kijken voor inspiratie. Zo kan je goed zien welke lampjes mooi in je kast passen.