inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe het kantoor op te knappen met een grote schoonmaak en meer!

We willen allemaal dat onze werkplek comfortabel, uitnodigend en inspirerend is. Maar soms kan het moeilijk zijn om de dagelijkse taken van een kantoor bij te houden, zoals het organiseren van papierwerk, het opruimen van bureaus, of zelfs gewoon een goede schoonmaakbeurt. Daarom is het belangrijk om af en toe de tijd te nemen voor een grote schoonmaak – het zal je kantoor aangenamer maken voor iedereen die er werkt. Hier zijn enkele tips om je kantoor op te fleuren met een grote schoonmaak en meer! 

 

Organiseer je bureauruimte 

Een van de beste manieren om je werkruimte frisser te laten aanvoelen is het organiseren van je bureauruimte. Neem de tijd om alle rommel van je bureau op te ruimen; dit omvat het sorteren van dossiers, het weggooien van oude documenten, of het verplaatsen van spullen die je niet regelmatig gebruikt naar lades of kasten. Je kunt ook decoratieve accenten aanbrengen, zoals planten of foto’s, waardoor je bureauruimte persoonlijker aanvoelt. Maak ten slotte gebruik van organisatorische hulpmiddelen zoals verdelers als boekenplanken of bureau organizers zodat je spullen netjes op één plek kunt opbergen. 

 

Maak je kantoor grondig schoon 

Een grote schoonmaak is niet alleen ervoor zorgen dat de oppervlakken worden schoongeveegd, maar dat elke hoek van het kantoor grondig wordt schoongemaakt. Stof planken en muren af, stofzuig tapijten of vloerkleden, dweil vloeren, veeg deurkozijnen en vensterbanken schoon – noem maar op! Overweeg om professionele schoonmakers in te huren als je een grote kantoorruimte hebt, want die hebben toegang tot betere apparatuur en schoonmaakoplossingen dan je thuis zou vinden. Een grondige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat je kantoor hygiënisch blijft en dat ziektekiemen op afstand worden gehouden. Wil je hulp bij het kantoor schoonmaken? Neem dan eens contact op met EW Facility services!

 

Investeer in upgrades 

Nieuwe meubels toevoegen of bestaande bijwerken kan een kantoorruimte echt opfleuren. Investeer in ergonomische stoelen voor werknemers, zodat ze de hele dag comfortabel kunnen werken zonder hun rug te belasten; investeer in bureaus met ingebouwde opbergmogelijkheden; investeer in verlichtingsarmaturen die het zicht verbeteren; investeer in geluiddempende materialen als het geluidsniveau een probleem is; enz. Het is ook het overwegen waard om te investeren in technologische upgrades zoals VoIP-telefoons of snellere Wi-Fi-routers die de productiviteit op de werkplek kunnen verhogen.  

https://www.ew.nl/