inter Zakelijk
Image default
Informatiediensten

Dit is waar je een QR code allemaal voor kunt gebruiken

Een QR code, of Quick Response code, is een tweedimensionale matrix code die kan worden gescand door een smartphone of QR-codelezer. De code bevat informatie die direct na het scannen kan worden gebruikt, zoals een website adres, telefoonnummer, digitale visitekaartjes tekstbericht of e-mailadres. QR codes worden vaak gebruikt voor snelle en gemakkelijke toegang tot informatie of acties. Hieronder een paar voorbeelden van gebruik:

 

  • In de marketing: QR codes worden vaak gebruikt op posters, flyers of brochures om consumenten snel naar een specifieke website of aanbieding te leiden.

 

  • In de retail: QR codes worden vaak gebruikt in winkels om productinformatie te verschaffen of om klanten kortingen of aanbiedingen te geven.

 

  • In de vervoerssector: QR codes worden vaak gebruikt op kaartjes voor openbaar vervoer, zoals de ov-chipkaart, om in- en uit te checken bij vervoersmiddelen.

 

  • In de toegangscontrole: QR codes worden vaak gebruikt om toegang te verlenen tot een gebouw of parkeergarage.

 

  • In de gezondheidszorg: QR codes worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en klinieken om snel medische informatie over patiënten te verkrijgen.

 

  • In de educatie: QR codes worden vaak gebruikt in scholen om snel toegang te verlenen tot educatieve inhoud zoals video’s, presentaties of quizzes.

Samenvatten, een QR code is een tweedimensionale matrixcode die informatie bevat die direct na het scannen kan worden gebruikt, QR codes worden vaak gebruikt voor snelle en gemakkelijke toegang tot informatie of acties, zoals in de marketing, retail, vervoerssector, toegangscontrole, gezondheidszorg en educatie.

Hoe scan je een QR code?

Hoe scan je een QR code? Er zijn verschillende manieren om een QR code te scannen, afhankelijk van het soort apparaat dat je gebruikt:

 

  1. iPhone of iPad: Als je een iPhone of iPad hebt, kun je de ingebouwde QR-codelezer in de camera-app gebruiken. Open de camera-app en richt de camera op de QR code. Er verschijnt een notificatie waarmee je de inhoud van de code kunt openen.

 

  1. Android: Veel Android-telefoons hebben ook een ingebouwde QR-codelezer in de camera-app. Open de camera-app en richt de camera op de QR code. Er verschijnt een notificatie waarmee je de inhoud van de code kunt openen.

 

  1. QR-codelezer-app: Als je telefoon geen ingebouwde QR-codelezer heeft, kun je een QR-codelezer-app downloaden uit de App Store of Google Play. Open de app en richt de camera van de app op de QR code.