inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Werkgevers opgelet – denk aan loongregres

Wanneer een medewerker letselschade oploopt door bijvoorbeeld een auto-ongeluk met een whiplash tot gevolg, kan dit verstrekkende gevolgen hebben, niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor de werkgever. In deze blog bespreken we de juridische implicaties voor werkgevers en belichten we het concept van loonregres.

Juridische gevolgen voor werkgevers

Een arbeidsongeschikte werknemer door letselschade brengt zowel organisatorische als financiële lasten met zich mee voor de werkgever. De werkgever is doorgaans verplicht om het loon van de arbeidsongeschikte werknemer door te betalen gedurende de eerste twee jaar van arbeidsongeschiktheid. Ook moet de werkgever zich inspannen om de re-integratie van de werknemer te ondersteunen. Deze verplichtingen zijn vastgelegd in de Wet Verbetering Poortwachter.

Loonregres: Een belangrijk juridisch instrument

Loonregres biedt werkgevers de mogelijkheid om de kosten die gepaard gaan met de doorbetaling van loon en re-integratie te verhalen op de aansprakelijke partij. Wanneer de letselschade is veroorzaakt door een derde, kan de werkgever deze derde (of diens verzekeraar) aansprakelijk stellen voor de schade. Loonregres biedt dus een financiële compensatie voor de werkgever voor de kosten die voortvloeien uit het ongeval.

Hoe werkt Loonregres?

Werkgevers kunnen een loonregresvordering instellen nadat zij het loon van een arbeidsongeschikte werknemer hebben doorbetaald. Hierbij is het cruciaal dat de aansprakelijkheid van de derde partij is vastgesteld. De loonregresvordering kan zowel het netto als bruto doorbetaalde loon omvatten, evenals de kosten die verband houden met de re-integratie van de werknemer.

Om een loonregresvordering te initiëren, kunnen werkgevers het beste een ervaren letselschade jurist inschakelen. Deze specialist kan de werkgever adviseren over de te nemen stappen en assistentie bieden bij het opstellen en indienen van de vordering. De letselschade jurist zorgt ervoor dat de vordering voldoet aan alle juridische vereisten en vertegenwoordigt de werkgever in eventuele onderhandelingen of gerechtelijke procedures.

Voordelen van het inschakelen van een Letselschade Jurist

  1. Deskundigheid: Letselschade juristen hebben de expertise om de loonregresvordering correct op te stellen en te onderbouwen, wat de kans op een succesvolle vordering verhoogt.
  2. Efficiëntie: Met kennis van het juridisch proces kunnen letselschade juristen snel en efficiënt werken, wat tijd en middelen bespaart.
  3. Onderhandelingsvaardigheden: Letselschade juristen kunnen namens de werkgever onderhandelen met de verzekeraar van de aansprakelijke partij, vaak resulterend in een snellere en gunstigere schikking.

Letselschade bij een medewerker kan significante financiële en operationele uitdagingen met zich meebrengen voor werkgevers. Loonregres is een krachtig juridisch instrument dat werkgevers compenseert voor de kosten die voortvloeien uit de arbeidsongeschiktheid van een medewerker door letselschade. Het inschakelen van een ervaren letselschade jurist is essentieel voor het succesvol navigeren en benutten van de mogelijkheden van loonregres. Door deskundige juridische bijstand te zoeken, kunnen werkgevers zich beter beschermen tegen de financiële impact van letselschade bij hun medewerkers.

Vul nu aan met tekst dat werkgevers terecht kunnen voor hulp en advies bij Schallenberg Letselschade. Schallenberg Letselschade is een persoonlijk en betrokken juristenkantoor met decennia ervaring in letselschade zaken in heel Nederland. Werkgevers doen er goed aan om zo snel mogelijk de loonschade kosten te verhalen via onze letselschade juristen.

Schallenberg Letselschade: Uw Partner in Letselschadezaken

Wanneer u als werkgever te maken krijgt met de complexiteit van loonregres en letselschade, is het cruciaal om een ervaren en betrouwbare partner aan uw zijde te hebben. Schallenberg Letselschade staat klaar om deze belangrijke rol voor u te vervullen.

Persoonlijk en Betrokken
Schallenberg Letselschade is een juristenkantoor dat zich kenmerkt door een persoonlijke en betrokken aanpak. We begrijpen dat elke letselschadezaak uniek is en dat deze situaties vaak stressvol en gevoelig zijn voor alle betrokken partijen. Onze aanpak is erop gericht om u op een empathische, maar tevens zeer professionele wijze te begeleiden gedurende het gehele proces.

Decennia aan Ervaring
Met decennia aan ervaring in letselschadezaken, biedt Schallenberg Letselschade een schat aan kennis en expertise. Onze letselschade juristen zijn goed opgeleid en blijven constant up-to-date met de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van letselschade en loonregres. Hierdoor zijn wij in staat om u te voorzien van het beste advies en bijstand, ongeacht de complexiteit van uw zaak.

Landelijke Dekking
Hoewel gevestigd in Nederland, biedt Schallenberg Letselschade diensten aan in heel het land. Waar uw bedrijf ook gevestigd is, onze experts zijn bereikbaar en beschikbaar om u te ondersteunen.

Snel en Efficiënt Loonschade Kosten Verhalen
Tijd is vaak een kritieke factor in letselschadezaken. Schallenberg Letselschade begrijpt dit en werkt daarom snel en efficiënt om ervoor te zorgen dat uw loonschade kosten zo spoedig mogelijk worden verhaald. Onze juristen staan klaar om direct met uw zaak aan de slag te gaan, waarbij we streven naar maximale compensatie voor de geleden schade.

Neem contact op voor vrijblijvend advies of een gratis Quickscan

Indien u meer wilt weten over hoe Schallenberg Letselschade u kan bijstaan in het geval van letselschade bij een medewerker, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. In dit gesprek zullen we uw specifieke situatie bespreken, uw vragen beantwoorden en mogelijke vervolgstappen overwegen.

Laat letselschade bij een medewerker uw bedrijfsvoering niet hinderen; met de expertise en ondersteuning van Schallenberg Letselschade bent u verzekerd van juridische bijstand van het hoogste niveau. Wij staan klaar om u door deze uitdagende tijden te loodsen met advies en actie die zijn afgestemd op uw unieke situatie en behoeften. Ook als er sprake is van letselschade bedrijfsongeval staan wij voor u klaar!

https://schallenberg-letselschade.nl/