inter Zakelijk
Image default
Auto-industrie

De Jeep 4xe-modellen zijn de zuinigste Jeep-SUV’s ooit

De evolutie van het merk Jeep® weerspiegelt volledig zijn kernwaarden vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie. De meest recente stap van Jeep’s evolutionaire reis is elektrificatie. Als merk heeft Jeep altijd pionierswerk verricht in nieuwe segmenten en nieuwe technologieën.

De legende begon in 1941 met de Willys-Overland, het allereerste in massa geproduceerde 4×4-voertuig en ging in 1949 verder met de lancering van de allereerste SUV (Sport Utility Vehicle), de vierwielaangedreven Willys Wagon.  De wereldberoemde offroad-capaciteiten zijn sindsdien blijven bestaan. Het comfort, het rijgedrag en de connectiviteit zijn in de loop van de tijd verbeterd, parallel aan de terreinprestaties van Jeep SUV’s. Nu zet Jeep opnieuw een belangrijke en milieurespectvolle evolutionaire stap door de nieuwe plug-in hybride Renegade 4xe en Compass te introduceren.

4xe
De Jeep 4xe-modellen zijn de zuinigste Jeep-SUV’s ooit, maar efficiëntie gaat niet ten koste van prestaties. Elk Jeep 4xe-voertuig blijft trouw aan zijn all-terrain roeping en biedt zelfs een betere rijervaring op de weg dankzij een soepele respons en acceleratie. Het door het elektrische aandrijfsysteem verkregen verhoogde koppel zorgt voor nog betere vierwielaandrijving. Ten slotte staat 4xe voor verantwoordelijkheid en respect voor het milieu. Dankzij de Plug-in Hybride elektrische technologie is de CO2-uitstoot in hybride modus* lager dan 50 g/km. Maar de duurzaamheidsfocus van Jeep gaat dieper dan dit en begint al voordat deze voertuigen op de weg komen dankzij een productiecyclus die is ontworpen om de laagste impact op het milieu te hebben.

De wereldpremière van de geëlektrificeerde SUV’s van Jeep vond plaats tijdens de internationale autosalon van Genève in 2019. Het prestigieuze podium werd gekozen toen de ontwikkeling van de modellen, inclusief de opstelling van hun productielijnen, al gaande was. Jeep Renegade 4xe en Jeep Compass 4xe worden gebouwd in de Italiaanse FCA Melfi-fabriek in Basilicata, waar de Jeep Renegade sinds 2014 in productie is. De Plant Academy, een broedplaats voor ideeën en experimenten èn een “talentfabriek” voor het ontwikkelen van personeelspotentieel, werd in hetzelfde jaar gecreëerd in de Melfi-fabriek en heeft sindsdien een belangrijke bijdrage geleverd aan de elektrificatiestrategie van FCA.

Ondertussen heeft het voorbeeld tal van andere FCA-fabrieken geïnspireerd om hun eigen Academiefabrieken te openen.  Hoewel de productie van de Jeep 4xe SUV’s plaatsvindt in Melfi, de eerste full-cycle Jeep-fabriek buiten Noord-Amerika, culmineerde het ontwikkelingsproces op de Arjeplog Proving Grounds in Zweeds Lapland. Er werden veel testkilometers gereden om de plug-in hybride SUV’s van Jeep in alle omstandigheden te testen. Er werd een reeks complexe tests uitgevoerd om kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en comfort onder alle omstandigheden te garanderen. 

Renegade

Jeep Renegade, een naam zo Amerikaans dat het mensen spontaan de Star spangled banner laat zingen. Toch is de Renegade zo ongeveer de meest Europese Jeep die er is. Het platform komt van een Fiat 500X, de productie is in Italië en het formaat meet slechts 4.23 m. 

De Jeep Renegade is een compacte SUV die precies biedt wat u nodig hebt voor zowel uw dagelijks vervoer als avontuurlijke buitenactiviteiten. De Jeep Renegade is de eerste Jeep die weliswaar in Amerika is ontwikkeld, maar waarvan de gehele productie buiten de VS plaats heeft.

Via Jeep Renegade Private Lease is het mogelijk om zorgeloos een moderne auto te rijden die zowel op de weg als off-road goed uit de voeten kan.

Compass

De nieuwe Jeep Compass heeft een nieuw uiterlijk, luxe interieur en zit bomvol technische features. Hoogtepunten zijn onder meer het 10,25-inch full-HD digitale instrumentenpaneel, draadloze Apple CarPlay en Android Auto smartphone-integratie en het nieuwe 10,1-inch touchscreen dat centraal in het midden van het dashboard is geplaatst.

De nieuwe Compass is de eerste Europese Jeep die volgens niveau 2 autonoom kan rijden. Net als iedere andere Jeep, is ook de nieuwe Compass de enige jeep die zich ook echt een Jeep® mag noemen. Jeep Compass Private Lease is een van de voordeligste manieren om in een nieuwe Kona te rijden.

Elektrisch alternatief EV6

Nog niet zo heel lang geleden was Kia een imagoloos budgetmerk, maar daar begint gestaag verandering in gekomen. Met deze Kia EV6 nestelt Kia zich nu al in de elektrische voorhoede, met een indrukwekkende aandrijflijn en nóg imposantere laadcapaciteiten. 

Kia EV6 Private Lease is de voordeligste manier om in een nieuwe Hyundai te rijden.

De Kia EV6 deelt zijn E-GMP-platform met de Hyundai Ioniq 5 en wordt de eerste auto met Kia’s nieuwe designtaal. De bekende Tiger Nose zien we op de EV6 niet meer terug. Het geknepen front – met een streep als ‘grille’ en twee driehoekige koplampen – noemt Kia nu de Digital Tiger Face. We vinden de Kia EV6 iets minder fraai dat de Hyundai Ioniq 5, maar uitgesproken is het model zeker: met een Suzuki Swift-achtige c-stijl en bijzondere achterlichten, die vanuit de wielkasten om de kofferklep krullen. De weinig creatieve type-aanduiding ‘EV met een cijfer’ gaan we terugzien op alle toekomstige elektrische auto’s van Kia.

Hyundai alternatief voor de Jeep

Het Zuid-Koreaanse merk Hyundai maakt een razendsnelle opmars met nieuwe, opzienbarende modellen. De Tucson is de jongste telg in de familie. Het design is druk, maar ook erg speciaal. Je ziet duidelijk dat de ontwerpers veel werk hebben gemaakt van dit nieuwe model. Aan de voorzijde vinden we tal van driehoekjes rondom de grille, en dat geeft de Tucson een stoer aanzien. Zonder dat het kenmerkende karakter verloren gaat. Aan de achterkant is een geheel nieuw concept gevolgd, met prachtig gevormde achterlichten. Doordat de testauto in een zwarte kleur geleverd is, contrasteert het geheel onderling goed.

Vanzelfsprekend wordt Hyundai Tucson Private Lease door meerdere grote en kleine private lease aanbieders.

De Hyundai TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid is door ANWB Kamperen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2021. De gloednieuwe SUV, sinds begin dit jaar op de markt, maakt volgens de jury vooral indruk met zijn sterke hybride-aandrijflijn, goede weggedrag en rijke uitrusting.

Private Lease

Jeep modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Jeep Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Een elektrische auto leasen als particulier is bij veel automerken mogelijk. Je betaalt maandelijks vaak meer voor een private lease elektrische auto dan voor een brandstofauto, omdat de productiekosten hiervan hoger zijn. Daarentegen verbruik je geen brandstof, maar betaal je voor stroom. Dit is voordeliger en daarbij ook milieuvriendelijker dan brandstof. Een elektrische auto leasen is in plaats van kopen, is interessant vanwege de onzekere restwaarde van elektrische auto’s als je er een bezit.