inter Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Wonen en werken in Leeuwarden?

Leeuwarden is een leuke stad om in te wonen, leven en werken. Er valt genoeg te beleven, het is een hoofdstad vol cultuur. Maar waarom zou je verhuizen naar een van de vele huurwoningen Leeuwarden? Er zijn tenslotte ook andere leuke steden.

Verhuizen naar Leeuwarden

Leeuwarden is de trekpleister van de provincie Friesland. De stad heeft een kleine 100.000 inwoners en is erg rustig vergeleken met andere grote steden. Er zijn verschillende buurten vernieuwd in Leeuwarden, namelijk: de Vegelunbuurt, Schieringen-Heechterp en de Vrijheidswijk. In de binnenstad zijn veel kantoorwoningen en flats te vinden. Het is een stad die groeit. Er zijn genoeg redenen om te verhuizen naar huurwoningen Leeuwarden. In de stad vindt je zes mooie parken en meer dan honderd horecazaken. Jaarlijks vinden er diverse evenementen plaats in de stad. Leeuwarden heeft een fijne historische binnenstad en culinaire mogelijkheden. Dit zorgt samen voor prettige woonomstandigheden in huurwoningen Leeuwarden.

Wonen en leven in de stad

Leeuwarden is samen met Valetta de Culturele hoofdstad van Europa. De stad trekt dan ook jaarlijks veel toeristen. Wanneer je nog op zoek bent naar een buurt om in te wonen, hebben wij een aantal suggesties voor je. In de Zuiderplantage zijn een aantal jaar geleden grote renovaties gedaan. In de buurt zijn diverse appartementencomplexen en woningen gebouw. Wil je liever in een oudere wijk wonen? Dan is de wijk Schieringen-Heechterp misschien wel wat voor jou. De meeste gebouwen en woningen stammen uit de jaren 60. In Leeuwarden is de woningmarkt stabiel. Er is nauwelijks krapte op de woningmarkt. De prijzen van woningen stijgen echter wel en de opties voor goedkope woningen nemen af. In nieuwe buurten worden weinig sociale huurwoningen gebouwd.

Genoeg werkgelegenheid

Wil je verhuizen naar huurwoningen Leeuwarden en ben je nog op zoek naar een nieuwe baan? In Leeuwarden is genoeg werk te vinden, vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening. In de non-profit sector liggen ook veel kansen. Veel studenten blijven in Leeuwarden plakken, omdat ze er gemakkelijk een baan kunnen krijgen. Als je al een baan hebt in een andere stad kun je gemakkelijk via de A31 en A32 door heel Friesland reizen.