inter Zakelijk
Image default
Grote bedrijven

Hoe creëer jij je eigen videowall?

Hoe creëer jij je eigen videowall?

Hoe gaaf is dat! Het wereld kampioenschap voetbal komt er weer aan, dan wil je natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk mensen tegelijk kunnen genieten van alle sterren die het veld betreden. Aangezien met een grote groep mensen voor een televisie natuurlijk niet heel erg praktisch is, zou je toch moeten kijken naar een alternatief. De perfecte manier om dit te kunnen doen, is door het maken van een eigen videowall. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel. 

Wat is een videowall? 

Voordat we verder gaan met het maken van je eigen videowall, is het handig te weten wat het exact is. Een videowall is een wand die is samengesteld uit allemaal verschillende schermen. Dit kan een P!6 led scherm zijn, maar ook andere soorten led schermen behoren tot de mogelijkheid. Zo maak je met allemaal afzonderlijke schermen, één groot scherm. Hoe leuk is dat?

Hoe zorg je voor een goed en helder beeld?

Wanneer je naar je favoriete voetbalclub zit te kijken, dan zit je er natuurlijk op te wachten dat de kwaliteit van het beeld om de haverklap te wensen overlaat. Het is dus belangrijk om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen. Het daarom dus verstandig om een expert in te schakelen, die de situatie kan beoordelen, zodat hij exact kan vertellen wat er nodig is aan apparatuur om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Wat belangrijk is, is dat je weet hoeveel mensen je ongeveer verwacht en natuurlijk ook de afstand van de achterkant  van het eventuele terrein, tot aan het scherm zelf. Op basis van deze informatie kan er namelijk worden bepaald hoe groot je uiteindelijke videowall dient te zijn.

Het bevestigen van de schermen

Wanneer je er voor kiest het geheel te laten regelen door een bedrijf, dan hoef je je natuurlijk helemaal nergens druk over te maken. Kies je ervoor om zelf een videowall te monteren, dan is het natuurlijk wel zaak dat dit op de juiste manier gebeurt. Goede tv beugels zijn dan dus een onmisbaar item. Het is voorval van belang, dat je kiest voor beugels die de schermen aan de achterkant ondersteunen. Kies je namelijk voor beugels die ook aan de zijkant ondersteuning bieden, dan heb je natuurlijk een ruimte tussen beide schermen en dat wil je voorkomen..

De software voor je schermen

Het ophangen van je schermen is natuurlijk één, maar ervoor zorgen dat er ook daadwerkelijk wordt weergegeven wat jij graag wilt zien, dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Daarvoor heb je immers je schermen opgehangen. Om ervoor te zorgen dat het beeld op de juiste manier wordt weergegeven, heb je een bepaalde soort software nodig. Heb je niet de juiste software, dan kan het zijn dat het beeld niet alleen onscherp is, maar ook niet gelijkmatig verdeeld. Omdat het een beste klus kan zijn om dit voor elkaar te krijgen, is het verstandig om dit te laten doen door een expert. Door de jarenlange ervaring is het vaak allemaal zo geregeld.