inter Zakelijk
Image default
Grote bedrijven

Bedrijven met de meeste werknemers in dienst

Bedrijven die een groot aantal werknemers in dienst hebben, spelen een cruciale rol in de wereldeconomie. Ze bieden werkgelegenheid aan duizenden, zo niet miljoenen mensen en hebben een aanzienlijke impact op de economische groei en stabiliteit. In dit artikel werpen we een blik op enkele van de grootste bedrijven ter wereld op basis van het aantal werknemers dat ze in dienst hebben.

1. Walmart: Met meer dan 2,3 miljoen werknemers wereldwijd is Walmart ’s werelds grootste particuliere werkgever. Het bedrijf opereert in de detailhandel en heeft vestigingen over de hele wereld.

2. China National Petroleum Corporation (CNPC): Als een van ’s werelds grootste energiebedrijven heeft CNPC meer dan 1,5 miljoen werknemers in dienst en opereert het in de olie- en gassector.

3. Amazon: De e-commercegigant Amazon heeft meer dan 1,3 miljoen werknemers wereldwijd en is actief in verschillende sectoren, waaronder online winkelen, cloud computing en streaming.

4. State Grid Corporation of China: Dit staatsbedrijf in de elektriciteitssector heeft meer dan 1,1 miljoen werknemers en is verantwoordelijk voor het beheer van China’s elektriciteitsnetwerk.

5. Sinopec Group: Sinopec is een andere Chinese gigant in de energie-industrie met meer dan 1 miljoen werknemers en activiteiten in olie, gas, chemie en meer.

6. Volkswagen Group: De Duitse autobouwer Volkswagen Group heeft wereldwijd meer dan 670.000 werknemers en is een van ’s werelds toonaangevende automobielbedrijven.

7. Hon Hai Precision Industry (Foxconn): Foxconn is een Taiwanese elektronicaproducent en assembleert producten voor technologiebedrijven zoals Apple. Het heeft meer dan 1 miljoen werknemers.

8. United Health Group: Deze Amerikaanse zorgverzekeraar en zorgdienstenprovider heeft meer dan 400.000 werknemers en speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorgsector.

9. Alphabet Inc. (Google): Google’s moederbedrijf, Alphabet, heeft wereldwijd meer dan 150.000 werknemers en is actief in technologie, zoekmachines en cloud computing.

10. McDonald’s: De wereldwijde fastfoodketen McDonald’s heeft meer dan 200.000 werknemers en exploiteert duizenden restaurants over de hele wereld.

Deze bedrijven illustreren de omvang en het bereik van organisaties die een aanzienlijk aantal werknemers in dienst hebben. Ze spelen een cruciale rol in diverse sectoren en dragen bij aan de wereldeconomie door werkgelegenheid te bieden en innovatie te stimuleren.

https://toplijstjes.nl/