inter Zakelijk
Image default
Grote bedrijven

Dit is het verschil tussen S1, S1P, S2, S3, S4 en S5 werkschoenen

Veel mensen worden door hun werkgever gevraagd om werkschoenen te kopen bij Proforto. Deze werkschoenen moeten meestal aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Vaak is het niet bekend wat deze veiligheidseisen concreet inhouden. Dat maakt het lastig om de juiste veiligheidsschoenen te vinden. Veiligheidsschoenen worden binnen Europa gekeurd volgens de norm EN ISO 20345. Deze norm bestaat uit de volgende veiligheidscategorieën: S1, S1P, S2, S3, S4 en S5.        

S1

S1 werkschoenen hebben minimaal een veiligheidsneus, zijn antistatisch en nemen energie op in de hiel. De zool beschermt tegen bepaalde koolwaterstoffen zoals terpentine, smeerolie en brandstoffen. Ze zijn geschikt voor droge werkomstandigheden, want de schoenen zijn niet waterbestendig.

S1P

Ook de S1P werkschoenen hebben een veiligheidsneus en een veiligheidszool. Ze zijn geschikt voor droge werkplaatsen. De onpenetreerbare tussenzool biedt ook bescherming tegen scherpe voorwerpen op de grond. Deze werkschoenen worden over het algemeen gebruikt voor lichtere werkzaamheden en binnenwerk. Ook de S1P werkschoenen zijn niet waterbestendig.  

S2

Deze schoenen zijn hetzelfde als de S1 werkschoenen, met de toevoeging van verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. Dit maakt ze geschikt voor vochtige omstandigheden.

S3

S3 werkschoenen zijn een combinatie van de S1P en S2 schoenen. Deze werkschoenen zijn waterbestendig en hebben een veiligheidsneus, en –zool. De werkschoenen s3 zijn de meest gebruikte en verkochte variant. Ze zijn namelijk voor vrijwel alle werkomstandigheden geschikt. Door de populariteit van de werkschoenen s3 heeft deze variant de meeste keuze uit kleuren, modellen en merken.

S4

Dit zijn werklaarzen/veiligheidslaarzen gemaakt van kunstoffen en een stalen veiligheidsneus. De kunststoffen zorgen ervoor dat de laarzen waterdicht zijn. Dit maakt de laarzen geschikt voor vochtige omstandigheden.

S5

Deze schoenen zijn hetzelfde als de S4 werkschoenen, met toevoeging van een tussenzool en een antislip profiel. Binnen de categorie werklaarzen zijn deze dus het meest veilig en functioneel. Ook deze zijn geschikt voor vochtige omstandigheden.

Waar te bestellen?

Er zijn dus best wat opties als het op werkschoenen neerkomt. Je kunt op verschillende websites een volledig overzicht van alle opties binnen de zes veiligheidscategorieeën bekijken. Let er op om uiteindelijk voor de werkschoenen te gaan die niet alleen passen bij de werkomstandigheden maar ook comfortabel zitten.

https://proforto.nl/