inter Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

SEO: onmisbaar bij goede online marketing

SEO, SEA en nog zoveel andere termen zijn schering en inslag als het gaat om online marketing, maar jammer genoeg veroorzaken ze bij de meeste beginnende ondernemers en zij die een website opzetten nogal wat verwarring.

Van al die online marketingbegrippen is SEO ongetwijfeld een van de belangrijkste. Waarom is dat zo en wat kan goede SEO voor je website of webshop doen? Hier lees je er meer over!

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, een begrip in online marketing waarbij de focus ligt op het verbeteren van de vindbaarheid van een website of webshop. SEO is erop gericht een website hoger te doen ranken in zoekmachines als Google, zodat meer mensen die website of -shop bezoeken.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onder andere zoekwoorden of tags in de content van de website, die als een soort van anker fungeren wanneer iemand op dat woord informatie zoekt. Hij of zij komt na een specifieke zoekopdracht via Google dan op je website terecht.

Waarom is SEO zo belangrijk voor online marketing?

1. Je doelgroep bereiken

SEO is in de eerste plaats van belang omdat je met de juiste keywords precies jouw doelgroep kunt bereiken. Marketing is pas efficiënt als je die mensen bereikt die interesse hebben in jouw product of dienst en SEO helpt daarbij.

2. Content leesbaar en natuurlijk maken

Nog een goede reden om te investeren in SEO? De inhoud van je website of webshop zorgt er niet alleen voor dat je meer bezoekers en potentiële klanten aantrekt. Het juist gebruiken van de relevante keywords is ook van belang om die content leesbaar en ‘natuurlijk’ te maken.

Een goede SEO-specialist zoals https://www.tomahawk.nl/ houdt niet alleen rekening met de zoekwoorden die nodig zijn om je website hoger te doen ranken, maar zorgt er ook voor dat die woorden ongeforceerd overkomen in je content, waaronder artikels, productbeschrijvingen en banners.

3. Meer omzet voor webshops

Hoe meer mensen je bereikt met je website, hoe groter de kans op meer omzet. Vooral websites die een dienst of product aandienen, de zogenaamde webshops, hebben baat bij goede SEO.

Als je deze methode correct gebruikt, is het alsof je de ingang van je winkel versiert met aantrekkelijke decoratie of een ophangbord waarop duidelijk staat wat je precies verkoopt of aanbiedt. Kortom, of je nu een professional voor online marketing Duitsland zoekt of je lokale webshop populairder wilt maken, goede SEO is een must!

https://tomahawk.nl/