inter Zakelijk
Image default
Uitgeverijen en drukkerijen

De voordelen van een week- of maandkalender

Er was een tijd dat jij misschien dacht dat een digitale kalender of dagelijkse planner overbodig was. Misschien vroeg je je af waarom je niet gewoon mentale aantekeningen kon maken. Maar nu, met al je verantwoordelijkheden zoals een gezin, een groeiend bedrijf en een drukke baan, besef je dat het moeilijk is om alles te onthouden. Jij hebt structuur nodig en daarom is een kalender zo waardevol. Een kalender helpt jou bij het plannen van jouw persoonlijke en professionele tijd, en biedt diverse voordelen, zoals minder onzekerheid en duidelijkheid over waar jij moet zijn. Als je nog geen gebruikmaakt van weekkalenders, is het echt de moeite waard om er een te overwegen. Het kan jouw leven aanzienlijk gemakkelijker maken.

Je agenda is altijd bij je

Je kunt je agenda overal mee naartoe nemen. Je hoeft niet langer alleen te vertrouwen op de agenda op je koelkast of op je werk. Als je iets wilt onthouden en je bent ver van huis, heb je altijd je agenda bij de hand. Of je nu een papieren agenda gebruikt of de digitale agenda op je telefoon, het belangrijkste is dat je hem altijd bij je hebt. Je kunt alles snel bekijken en betere beslissingen nemen.

Je agenda helpt je vooruit te plannen

Je kunt ook een maandkalender gebruiken om vooruit te plannen, niet alleen voor de dagelijkse afspraken. Dit is vooral handig als je in een beroep werkt waar deadlines belangrijk zijn. Het laatste wat je wilt, is een deadline vergeten of te veel opdrachten tegelijk plannen. Je kunt blogposts voor je werk maanden van tevoren inplannen, belangrijke verjaardagen noteren of de planning van de voetbaltraining van je kinderen voor het hele seizoen vastleggen.

Je kunt je agenda delen met anderen

Het is fijn om te weten dat iedereen op dezelfde pagina zit. In dit digitale tijdperk is het handig om je agenda te delen met collega’s, zodat je dubbele afspraken en andere vervelende misverstanden kunt voorkomen die klanten kunnen beïnvloeden. Zelfs als je geen assistent hebt, kun je je telefoon agenda delen met je partner om elkaar op de hoogte te houden van projecten, werkverplichtingen of andere activiteiten. Op deze manier kun je georganiseerd blijven, zelfs als je verschillende kanten op gaat.

Alles kan op je agenda 

Het is jouw agenda, dus wees niet bang om zelfs de meest simpele taken erop te zetten. Naast belangrijke afspraken kun je ook dagelijkse taken zoals het buitenzetten van de vuilnisbakken, bezoek aan de sportschool of dagen waarop je partner laat moet werken en jij de kinderen moet ophalen, op je agenda zetten. Je kunt verschillende kleuren gebruiken om werk en privé te onderscheiden.

Je kunt je kilometers bijhouden met je agenda

Dit is een eenvoudig maar vaak vergeten gebruik van je agenda. Schrijf gewoon het adres of de locatie op waar je naartoe gaat voor een bepaalde afspraak. Aan het einde van de maand kun je alles optellen. Dit is handig als je bijvoorbeeld zakelijke kilometers apart moet bijhouden. Je zult blij zijn dat je dit hebt gedaan wanneer je boekhouder aan het einde van het jaar om je kilometerstand vraagt.