inter Zakelijk
Image default
Werkgelegenheid

De verschillende vormen van outplacement

Outplacement is de praktijk van het helpen van een personeelslid dat wordt ontslagen door een bedrijf om de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. Outplacementdiensten omvatten voornamelijk loopbaanontwikkelingshulp, waaronder het identificeren van de kwaliteiten van het personeelslid en het bedrijven van loopbaanonderzoek. In de afgelopen jaren is het aantal vormen van outplacement toegenomen en hebben bedrijven geïnnoveerd om hun werknemers of een kleine groep werknemers op allerlei manieren te ondersteunen. Hier zijn een paar vormen van outplacement die steeds populairder worden.

Online outplacement

Online outplacementprogramma’s hebben, mede door corona,  de manier waarop bedrijven met hun ontslagen of gedwongen ontslag personeel omgaan, grondig veranderd. Online outplacementprogramma’s bieden begeleiding aan ontslagen werknemers via digitale leer- en informatiebronnen, inclusief webinars, online communitymogelijkheden en video-instructies. De tools die bij deze programma’s vallen, variëren van vaardighedenonderzoek tot persoonlijk advies, loopbaanhulp en netwerkmogelijkheden.

Job-ready trainingen

Job-ready trainingen zijn een handige oplossing voor werkgevers om hun ontslagen personeel snel te voorzien van de trainingen en vaardigheden die nodig zijn om de volgende stap in de arbeidsmarkt te nemen. Job-ready trainingen zijn bedoeld om de overgang van het oude naar het nieuwe bedrijf te vergemakkelijken. Ze bestaan ​​meestal uit workshopextra’s zoals computerskills, sociale media- en corporate marketingtrainingen, inclusief sollicitatievaardigheden.

Individueel outplacement

Individueel outplacement is bedoeld om mensen met uitdagingen om aan de slag te gaan of terug te keren naar het werk, meer persoonlijke aandacht te geven. Dit kan inhouden dat mensen privé loopbaan coaching krijgen om hun doelen te verwezenlijken middels bijvoorbeeld opleidingen, trainingen en praktische hulp. Individueel outplacement kan ook helpen bij het omgaan met eventuele trauma’s of stresserende situaties die gepaard gaan met ontslag.

Intern outplacement

Intern outplacement is een innovatieve vorm van outplacementbegeleiding die speciaal is geoptimaliseerd voor de behoeften van grote bedrijven. Hierbij krijgen de werknemers persoonlijke aandacht voor hun afzonderlijke loopbaanvoorspellingen, waaronder het aanmoedigen van verdere loopbaanontwikkeling. Interne outplacement programma’s bieden ook handige tips, zoals het identificeren van relevante vaardigheden, het vergroten van de zichtbaarheid online en het benutten van netwerkmogelijkheden. Het proces van intern outplacement moet men niet verwarren met inplacement.

Enkele van deze innovatieve vormen van outplacement zijn cruciaal voor bedrijven om er zeker van te zijn dat hun werknemers de juiste ondersteuning krijgen bij het zoeken naar werk. Hoewel ontslag altijd een moeilijk proces is, is outplacement een effectieve manier om de overgang naar een nieuwe baan te vergemakkelijken. Door met een aantal verschillende outplacementmodellen te experimenteren, kunnen bedrijven een manier vinden om hun werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen als ze op zoek gaan naar een nieuwe baan.

https://outplacementverzekering.nl