inter Zakelijk
Image default
Uitgeverijen en drukkerijen

Help klanten verder met flexibele verpakkingen

Flexibele verpakkingen zijn nieuwe manieren om producten in te verpakken. Het zijn verpakkingen die voor grote voordelen gaan zorgen ten opzichte van andere verpakkingen, omdat ze van folie en papier gemaakt zijn. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat ze een stuk lichter zijn van gewicht. De consumenten zullen de aankopen hierdoor eenvoudiger met zich mee kunnen dragen. Daarbij kun je als ondernemer er ook voor zorgen dat er minder gewicht bij het transport komt kijken. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren op de lange termijn en je kunt ook minder kosten doorberekenen naar jouw klanten.

 

Flexibele verpakkingen voor ieder doeleinde

De flexibele verpakkingen kunnen dus in meerdere materialen aangeschaft worden. Hiervoor ga je goed kijken wat jouw producten nodig hebben. De toepassingsmogelijkheden kunnen namelijk aanzienlijk van elkaar gaan verschillen. Zo kun je koffie bijvoorbeeld wel in papiersoorten doen, maar kun je shampoos weer beter in andere materialen verwerken. Je moet daarom altijd naar een passende oplossing kijken. Ook moet je bekijken wat je erop gedrukt wilt hebben. Consumenten moeten immers weten dat het van jouw bedrijf af komt. Zo kun je er een logo op laten plaatsen, maar ook afbeeldingen, de bedrijfsnaam en een eventuele slogan. Zo staat alle informatie op de verpakking.

 

Meer diensten verlenen 

Er zijn vanaf dat moment een groot aantal voordelen te behalen aan flexibele verpakkingen. Deze voordelen hebben niet alleen betrekking op de mogelijkheden en transportkosten, maar ook voor de consument. Zo kunnen veel verpakkingen weer aangevuld worden door bijvoorbeeld voor een navulverpakking te gaan. Je kunt dus een extra dienst verlenen door navulmogelijkheden aan te bieden. Ook zijn alle producten afbreekbaar of recyclebaar, waardoor het weinig tot geen schade aan het milieu zal geven. Dit wordt steeds belangrijker en jij kunt jouw steentje bijdragen aan deze verandering in de wereld. De verpakkingen zullen jou altijd gaan helpen aan goede oplossingen.

 

https://www.optimumgroup.nl/flexibele-verpakkingen