inter Zakelijk
Image default
Werkgelegenheid

Zo vind je het allerleukste bijbaantje

Ben je op zoek naar een uitdagende bijbaan waar je iedere keer opnieuw energie van krijgt? We hebben een aantal tips waardoor jij een uitdaging vindt die écht bij je past. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer! 

Welke baan past bij mij?

Wil je graag werken in de logistiek, horeca of productie? Bij staffyou.nl zijn er enorm veel mogelijkheden! Je kunt bovendien direct aan de slag en krijgt binnen één week uitbetaald. Hoe tof klinkt dat? Voordat het zover is, is het belangrijk dat je aan de slag gaat op de werkvloer waar je enthousiast van wordt. Maar hoe weet je wat het beste bij je past? We geven je een paar tips!

Tip 1: Kies een baan die aansluit bij jouw persoonlijkheid

Allereerst is het belangrijk om stil te staan bij hetgeen dat jij leuk vindt. Het zou gek zijn als je wiskunde bijles gaat geven terwijl je wiskunde helemaal niets vindt. Denk daarom eens over de dingen die je echt leuk vindt om te doen. Ben je graag onder de mensen? Misschien ben jij dan wel geschikt als winkelmedewerker. Of ben je dol op pizza? Dan doe jij het misschien wel ontzettend goed als pizzabakker! 

Tip 2: Kijk naar de dingen waar je goed in bent

Werken wordt veel leuker op het moment dat je ergens goed in bent. Haal jij altijd hoge cijfers voor Nederlands? Dan is een bijbaantje als tekstenschrijver vast en zeker op je lijf geschreven! Of ben jij een kei in geschiedenis? Dan ben je waarschijnlijk heel goed in bijles geven over dat vak. Bovendien is het vaak zo dat je de dingen waar je goed in bent, ook heel leuk vindt. Een echte win-win situatie, dus.

Tip 3: Ontdek of er genoeg aanbod is 

Heb je een toffe bijbaan in gedachten? Dan is het verstandig om te kijken of je aan de slag kunt gaan bij jou in de buurt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat jouw droombaan zich op een flink aantal kilometers van jouw woonplaats bevindt. Kun je daar gemakkelijk komen of is dat bijna niet haalbaar? Het is goed om hier realistisch in te zijn. Daarnaast is natuurlijk je uurloon niet geheel onbelangrijk! Heb je al een idee wat je wil verdienen? Hier kun je naar vragen tijdens je sollicitatiegesprek. 

Tip 4: Doe een test

Weet je, na onze tips, nog steeds niet welke baan het meest geschikt is voor je? Dan kun je online talloze testen doen. Zo kom je er snel achter welke baan perfect bij je past. 

 

https://www.staffyou.nl/