inter Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe bijzonder is de zon?

De zon is zo vanzelfsprekend voor de mensheid. Zonder de zon zouden we niet bestaan. De zon levert ook energie. Denk daarbij aan ons gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen, maar denk ook simpelweg aan de rol van de zon voor de aanmaak van vitamine D. De zon is van cruciaal belang voor het leven op aarde.

Vitamine D

Het belang van vitamine D wordt steeds vaker benoemd. Vitamine D is goed voor de weerstand. Als onze huid zonnestralen krijgt, zet ons lichaam dit om in vitamine D. Een prachtig systeem. Het is alleen zo dat mensen steeds meer binnen zitten in plaats van buiten zijn. Gelukkig zijn er dan ook nog voedingssupplementen, zo kun je wat extra vitamine D ‘bij slikken’.

Toch is het aan te raden om de zon niet helemaal te vermijden ondanks dat je vitamine D kunt ‘bij slikken’. De zon geeft ons ook namelijk een fijn en warm gevoel. Het is een beleving, een beleving die ons ook beter in ‘het nu’ houdt. Het ervaren van het weer is namelijk het ervaren van wat er op dat moment is.

Zonnepanelen Schimmert zijn bijzonder

Wat bijzonder is dat van de energie van de zon, maar zo’n 0,5 miljardste deel onze planeet bereikt. Eigenlijk stelt in die zin de hoeveelheid energie die wij ontvangen, niets voor. Toch is het tegendeel waar. Het is genoeg voor ons. Sterker nog, als wij alle energie van de zon die hier komt, zouden kunnen gebruiken als zonne-energie dan hebben we meer dan genoeg voor de energiebehoefte van iedereen op aarde. Zelf op de manier waarop velen hier in luxe leven met een hoog energieverbruik.

Zonnepanelen Schimmert op het dak van een huis leveren dus in vergelijking met de totale energie van de zon niet veel op, maar voor een huishouding is het superveel. Met een aantal panelen kun je een huishouding voorzien van energie. Zonnepanelen Schimmert zijn dus aan de ene kant dus heel normaal, maar het geeft wel weer hoe bijzonder de zon is. Daar mag je best wel eens bij stilstaan.

Kortom, kijk je nog eens naar de zon of naar zonnepanelen Schimmert. Verwonder je dan gerust nog eens over de wonderschone kracht van de zon.

https://sunleaves.nl/sunleaves-zonnepanelen-in-schimmert-nuth/