inter Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van legbordstellingen!

Het gebruiken van een legbordstelling is een populaire manier voor het opslaan van spullen. Hij wordt gebruikt in magazijnen, winkels, maar in bijvoorbeeld garages. Ben jij zelf ook op zoek naar deze stellingkast, maar heb je geen idee welke kenmerken van belang zijn bij je aankoop? Hieronder staat een overzicht voor jou van de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een legbordstelling. 

Waarvoor heb je een legbordstelling nodig?

Voordat je op zoek gaat naar een legbordstelling is het een goed idee om na te denken waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Denk hierbij aan het volgende:

  • In welke ruimte komt de stellingkast te staan? Wat zijn de afmetingen van deze ruimte?

  • Komt de stelling te staan in een ruimte voor alleen werknemers of komen er ook klanten?

  • Welke goederen wil je opslaan in je legbordstelling? En hoeveel?

 

Als je deze vragen beantwoord krijg je al een goed beeld van de afmetingen die je nodig hebt. Ook kan je al nadenken over de uitstraling van de legbordkast. Komt je legbordstelling bijvoorbeeld te staan in een winkel, dan kan je al nadenken over het soort materiaal. 

Welk type is geschikt?

Er zijn drie typen legbordstellingen, met elk een ander draagvermogen. Niet elke winkel voor opslagstellingen gebruikt dezelfde typen, sommigen categoriseren slechts op draagvermogen. Bij Begra hebben zij hun legbordstellingen zo verdeeld; 

 

Light duty stellingen hebben draagvermogen van 40 tot 140 kilo; 

Medium duty stellingen hebben een draagvermogen van 70 tot 180 kilo;

Heavy duty legbordsteligen hebben een draagvermogen van 150 tot 250 kilo.

 

Afhankelijk van het soort goederen dat je op wilt bergen, weet jij dus welk type je nodig hebt. 

Accessoires

Als laatste zijn er ook nog accessoires voor je stellingskasten. In een winkel of een kantoor kun je dan denken aan bakken, lades en vakverdeelschotten. In een groot magazijn is een trap of ladder of een vloerplaat geschikt.