inter Zakelijk
Image default
Horeca

Het horeca interieurontwerp als basis voor een nieuwe zaak

Wat maakt dat je gasten graag bij je terugkomen als ze een hapje willen eten, een goed glas wijn willen drinken of een overnachting boeken? Dat is niet alleen je uitstekende service, de gastvrijheid en de heerlijke gerechten. Het horeca interieurontwerp speelt daarbij ook een rol. Dus is het belangrijk dat je interieur de sfeer vertegenwoordigt die je wilt uitstralen. Want daarmee kun je klanten behouden, maar ook nieuwe klanten aantrekken.

Wanneer is het tijd voor een nieuw horeca-interieur?

Ga je verbouwen of heb je net een nieuw pand betrokken? Dan zul je de extra vierkante meters die je hebt gekregen, aankleden met nieuwe tafels en stoelen. Dat is een goed moment om na te denken over een nieuw horeca interieurontwerp. Maar ook als je geen verbouwplannen hebt, is het verstandig om een keer in de zoveel tijd je interieur een metamorfose te geven. De maximale afschrijftermijn voor een café of restaurant is vijf jaar. Voor een hotel kun je uitgaan van tien tot twaalf jaar. En omdat trends minstens zo snel wijzigen, is de afschrijftermijn een goed moment om met een nieuw horeca interieurontwerp te komen. 

Waarom is het belangrijk om te investeren in een trendy horeca-interieur?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel. Je wilt het je gasten naar de zin maken en daar hoort ook een interieur bij dat past in de tijd. Want trendy hoeft uiteraard niet altijd heel modern te zijn. Het gaat vooral om een sfeervolle inrichting die helemaal bij de filosofie van jouw bedrijf past. Een ander belangrijk argument voor een nieuw horeca interieurontwerp is dat je de concurrentie voor wilt blijven. Met een trendy inrichting heb je wellicht een streepje voor op je directe concurrent en kies de klant voor jouw bedrijf in plaats van het restaurant van je buurman.

Schakel hulp in van een professioneel bedrijf

Net als het bereiden van een goede maaltijd, is ook het maken van een horeca interieurontwerp een vak apart. Want er komt veel kijken bij het maken van een aansprekend horeca interieurontwerp. Daarom is het verstandig hiervoor een professioneel bedrijf in te schakelen. Deze bedrijven hebben namelijk niet alleen oog voor kleuren en stijlen. Ze weten tevens hoe ze een project vanaf het eerste horeca interieurontwerp vakkundig kunnen begeleiden naar een succesvol resultaat.

Welke stappen vallen onder het horeca interieurontwerp?

Voor het beste resultaat wordt eerst geïnventariseerd wat je wensen zijn en wat je ideeën zijn over de stijl. Daarnaast wordt bekeken of er specifieke kenmerken in de ruimte zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Zoals de akoestiek in de ruimte of een specifieke lichtinval. Nadat de inventarisatie afgerond is en er in een briefing alle wensen en ideeën zijn opgenomen, volgt de ontwerpfase. In eerste instantie is dit bij het horeca interieurontwerp een concept ontwerp. Dit geeft al een eerste indruk van de mogelijke stijl, de kleuren en de materialen. Vervolgens wordt een concept van de indeling gemaakt. Zo krijg je een duidelijk beeld van het aantal tafels en stoelen, in combinatie met de ideale looproute. Nadat het voorlopig ontwerp is goedgekeurd, wordt dit omgezet in definitief ontwerp. Vervolgens kan de realisatie van het horeca interieurontwerp beginnen.