|
Het waarborgen van voedselveiligheid is van essentieel belang voor de bescherming van de consument en de toekomst van de organisatie. Het consumeren van besmet voedsel kan verschillende gezondheidsproblemen opleveren voor de consument. Een organisatie is daarom verplicht om voedselveiligheid te garanderen. Om dit te kunnen waarborgen moet een organisatie aan een strenge wettelijke verplichting voldoen. Deze wettelijke verplichting bestaat uit een serie regels en protocollen die besmetting van voedsel uitsluiten. Het niet voldoen aan deze voorschriften kan leiden tot hoge boetes en zelfs mogelijke bedrijfssluiting. Dit kan dus van grote impact zijn voor zowel de organisatie als zijn medewerkers. Vrijwel alle betrokkenen hebben er dus baat bij dat de regels voor voedselveiligheid met precisie worden opgevolgd. Strenge voorwaardenBij het programma van de voedselveiligheid haccp cursus in voedselveiligheid ligt de focus op het juiste gedrag, de houding en de motivatie van medewerkers. Dit maakt de combinatie van een theoretische en praktijkgerichte aanpak perfect voor organisaties in de industrie. Voldoen aan een of meerdere kwaliteitskeurmerken voor voedselveiligheid is van groot belang voor organisaties. Een organisatie moet veelal aan strenge regels en voorwaarden voldoen om gecertificeerd te kunnen worden. Een opleidingstraject om medewerkers te onderwijzen over de veiligheidsvoorschriften is daarom van groot belang. Teamtraining voor de organisatieEen cursus voedselveiligheid haccp wordt in veel gevallen zowel fysiek als online aangeboden. Een teamtraining op locatie biedt dé totaaloplossing voor een organisatie. Het zorgt ervoor dat alle medewerkers tegelijkertijd worden opgeleid en daarom op hetzelfde voedsel veiligheidsniveau werken. Na afronding van de haccp voedselveiligheid cursus ontvangen medewerkers een certificaat met een geldigheidsduur van 1 jaar. Met het verkrijgen van deze certificaten waarborgt jouw organisatie het gewenste kwaliteitsniveau. Gecertificeerd opleidingscentrumAls organisatie in de voedselindustrie ligt de prioriteit bij het produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen onder strenge hygiëne-standaarden. Dit wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), aangesteld door de overheid. Cbt resultaat uit opleiden is een gecertificeerd opleidingscentrum dat zich richt op bedrijven in de industrie. Cbt stelt jouw organisatie in staat te voldoen aan de veiligheidsnormen van de NVWA. |
Goed artikel? Deel hem dan op:
Gerelateerde berichten:
- Waar kun je voordelig notitieboekjes bedrukken? Notitieboekjes bedrukken met logo – Een goed idee voor elk bedrijf Notitieboekjes zijn een handige manier om belangrijke notities te maken en informatie op te...
- Wat is Co-Packing? Co-Packing is een dienstverlening waarbij een bedrijf gespecialiseerd is in het verpakken van producten voor andere bedrijven. Dit kan verschillende soorten goederen omvatten, zoals voedsel,...
- De veiligheid van je personeel waarborgen Als werkgever is het van groot belang om de veiligheid van je personeel te waarborgen. Een veilige werkomgeving draagt bij aan het welzijn, de tevredenheid...
- De impact van waterontharders in de keuken Water speelt een belangrijke rol in bijna elk aspect van onze dagelijkse keukenroutines. Of we nu de vaat doen, koken of schoonmaken, de kwaliteit van...
- Wordt een vertrouwenspersoon verplicht? De laatste jaren is er meer aandacht voor het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. Een belangrijke stap hierin is het verplichten van een...
- Wat houdt een bedrijfsfraude onderzoek in? Bedrijfsfraude is een ernstig probleem dat bedrijven wereldwijd treft. Het kan variëren van financiële malversaties en diefstal tot corruptie en identiteitsdiefstal. Wanneer een bedrijf het...