inter Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

4 tips om je website beter vindbaar te maken voor zoekmachines

Je wilt goed gevonden worden door zoekmachines als Google. Ben je goed vindbaar, dan weten (potentiële) klanten je namelijk ook te vinden en je verhoogt hierdoor je kans op een hogere omzet. In dit artikel lees je vijf tips over hoe je jouw website beter vindbaar kunt maken voor zoekmachines. Met deze simpele aanpassingen kun je zelf jouw website optimaliseren zonder al te veel technische voorkennis.

Kies de juiste zoekwoorden

Je wilt goed gevonden worden door jouw klanten. Uiteraard is een flitsende website leuk, maar het is nog beter om goed gevonden te worden op de producten of diensten die je verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld autobanden, dan wil je natuurlijk op deze zoekterm gevonden worden. Denk daarom na over zoekwoorden en zinnen waarop je gevonden wilt worden. Meestal is een combinatie van zogenaamde short tail en long tail zoekwoorden het beste. Dit is een van de eerste stappen die je kunt zetten om jouw website beter vindbaar te maken. Uiteraard kun je hier ook een online marketingbureau zoals The Sequel voor inschakelen.

Bedenk aantrekkelijke titels voor jouw pagina’s

Een pagina moet duidelijk zijn voor bezoekers. Bedenk daarom per pagina een aantrekkelijke titel die kort omschrijft waar je pagina over gaat en wat de bezoeker hier kan terugvinden. Het is ook handig om enkele van de gekozen zoekwoorden erin op te nemen, maar overdrijf niet. Zorg er gewoon voor dat het voor mensen begrijpelijk en aantrekkelijk is.

Schrijf goede inhoud

De inhoud van je website is cruciaal. Probeer informatieve blogberichten, interessante video’s of handige gidsen te maken die relevant zijn voor jouw onderwerp. Als je content nuttig is voor jouw bezoekers, zullen zoekmachines dit opmerken en je website hoger rangschikken. Ben je niet zo’n schrijver? Huur dan een professionele tekstschrijver in die dit voor jou kan doen. SEO copywriters doen niets anders dan sterke teksten over bedrijven schrijven die ook converteren. Dit doen ze aan de hand van een SEO-strategie. Je kunt daarnaast ook jouw site een extra duwtje in de rug geven door te adverteren via een marketingbureau (SEA).

Optimaliseer je afbeeldingen en video’s

Als je afbeeldingen of video’s op je website hebt, zorg er dan voor dat ze niet te groot zijn, zodat je website snel laadt. Geef ze ook namen die beschrijvend zijn en vertel in een paar woorden waar ze over gaan. Dit helpt zoekmachines begrijpen waar je media over gaat.

 

Met deze tips maak je jouw website beter vindbaar voor zoekmachines. Je hoeft geen technisch expert te zijn. Voldoende motivatie om deze stappen te volgen is al voldoende. Het vergt wat tijd en inspanning, maar de beloning is meer zichtbaarheid en meer bezoekers op je website. Ga dus ervoor en geef je website een boost in de zoekresultaten!

 

https://thesequel.nl/