inter Zakelijk
Image default
Onroerend goed

Tweede huis in Zwitserland

Vermogen investeren in een tweede huis in Zwitserland? Een Zwitserse woning is een slimme investering en prachtige vakantiewoning. De huizenprijzen zijn stabiel, evenals de valuta en het politieke klimaat. Natuurlijk kijkt u niet alleen naar de financiële voordelen, want voornamelijk de serene rust, pure natuur en recreatieve mogelijkheden zijn belangrijke beweegredenen.

Het rendement van uw investering is (eventueel) te verhogen middels verhuur. Zwitserland is populair onder toeristen van over de hele wereld en kan leiden tot een lucratieve investering. Houdt er rekening mee dat verhuur enkel een optie is aan toeristen, want er gelden verboden voor huur aan inwoners van Zwitserland.

Vastgoed makelaar in Zwitserland

Als specialist met ruim 15 jaar ervaring is FIRST. Swiss Made Home de aangewezen makelaar in Zwitserland. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland wordt u in het hele traject begeleidt. Zo hoeft u enkel de wensen te bespreken en voorkomt u problemen. Zo kan de (lokale) wet- en regelgeving complex zijn en niet altijd duidelijk. De specialisten van FIRST. zijn hier bekend mee en zorgen voor een soepel verloop van de aankoop.

Zoals dit ook het geval is in Nederland speelt een makelaar een belangrijke rol. Zowel bij de onderhandeling als in het voortraject. Met kennis van zaken en een netwerk in Zwitserland bespaart en voorkomt u problemen. Te samen met partners voorziet FIRST. in het hele traject. Zo zijn notariele, juridische en financiële partners betrokken bij de aankoop.

Ontheffingen en Lex Koller

Om de Zwitserse huizenmarkt te beschermen is de Lex-Koller wetgeving ontwikkeld. Deze wet verbiedt niet-Zwitsers om te investeren in vastgoed. Daarentegen worden jaarlijks 1500 ontheffingen verleent, waarmee het toch mogelijk wordt gemaakt.

Als specialist zijn wij bekend met de komende en huidige vastgoedprojecten die voldoen aan de juiste wet- en regelgeving. Graag informeren en tonen wij de (beschikbare) woningen.

Financiering voor tweede huis

Het is mogelijk om tot 60% financiering voor een tweede huis in Zwitserland te krijgen. Hierbij houdt de bank vanzelfsprekend rekening met de aankoopprijs en verplichtingen in eigen land, zoals leningen, lasten en openstaande schulden.

https://firstandsecondhomes.com