inter Zakelijk
Image default
Informatietechnologie

IT security awareness

Wat doet jouw organisatie aan cybersecurity? Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan, want een succesvolle cyberaanval kan ernstige gevolgen hebben. Zo kunnen processen of het systeem volledig stil worden gelegd met hoge herstelkosten en boetes als gevolg. Het is daarom verstandig om kwaadwillende een stap voor te zijn en probleemsituaties te voorkomen. Kies daarom voor diensten als testing, monitoring, bescherming en awareness. Ook het hebben van een cybersecurity plan is belangrijk, zodat je adequaat kan handelen bij een noodsituatie.

Veelal neemt Ultimum de zorgen uit handen voor Nederlandse (overheids)instanties, MKB en Grootbedrijf. Allereerst analyseren zij de huidige situatie, waarna een actieplan wordt opgesteld. Vervolgens plaatst Ultimum effectieve beveiligingstoepassingen en monitort het netwerk op verdachte activiteiten. Uiteraard speelt ook de menselijke factor een belangrijke rol binnen een organisatie. Van onoplettendheid of gemakzucht maken hackers handig gebruik. Aan de kleinste opening hebben cybercriminelen al voldoende om binnen te dringen. Denk aan inloggegevens, het downloaden van een bestand of het klikken op een link in een e-mail. Hiervoor verzorgt Ultimum regelmatig phishing mail testen voor diverse klanten, zodat de medewerkers alert blijven en de awareness optimaal is.

 

Phishing simulatie test

Om werknemers op de proef te stellen biedt Ultimum een phishing simulatie test, waarmee zij ‘phishing mail’ ontvangen. De resultaten van deze testsituatie wordt op de achtergrond gemonitord op individueel niveau, zodat je doelgericht training kan aanbieden. Zo versterk je effectief de zwakste schakel binnen de organisatie ter behoeve van de veiligheid. Al verschillende keren heeft onzorgvuldigheid bij mailverkeer geleidt tot rampzalige gevolgen.

Hierbij houden we rekening met de actuele methoden, zodat medewerkers onbetrouwbare e-mails beter herkennen. Als specialist zijn wij op de hoogte van de laatste phishing methoden. Wij testen onder andere op:

  • Invoer van logingegevens
  • Bijlage met Malware
  • Bijlage met koppelingen
  • Koppelingen naar Malware
  • Dryve-by-URL’s

Alle IT-diensten

Als full-service IT-dienstverlener biedt Ultimum het volledige spectrum van diensten, zoals IT Beheer, Microsoft Business Solutions, Detachering, Werkplekken en natuurlijk Cybersecurity. Ook alles op één plek regelen, zodat je slechts één aanspreekpunt voor elk vraagstuk? Neem dan contact op met Ultimum of plan een informatiegesprek.

https://ultimum.nl