inter Zakelijk
Image default
Detailhandel

De mooiste raambekleding voor je slaapkamer bestel je bij Marasol

Voor iedere ruimte heb je andere behoefte aan lichtinval. In je woonkamer wil je graag licht binnen, in de slaapkamer wil je liever al het licht buiten houden. Je raam verduisteren kan op verschillende manieren. 

Je ramen verduisteren met rolgordijnen

De meest bekende vorm van verduisterende raambekleding is het verduisterende rolgordijn. Als je kiest voor de standaard vorm, is dit vaak ook de voordeligste oplossing. Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Standaard effen stoffen in vele kleuren, maar ook stoffen met een werkje of een mooie structuur. Rolgordijnen waarbij de rol bovenin zichtbaar is en rolgordijnen met een luxe cassette. De rolgordijnen met luxe ronde of vierkante cassette kunnen worden voorzien van U profiel zijgeleiding met borstel. Deze zijgeleiding voorkomt dat licht via de zijkanten van het doek je kamer binnenkomt. Ideaal dus als je helemaal geen licht tolereert in je slaapkamer.

Plisségordijnen voor de slaapkamer

Bij marasol.nl kun je naast verduisterende rolgordijnen ook goed verduisterende plisségordijnen bestellen. De honingraat plisségordijnen zijn opgebouwd uit twee lagen stof. Aan de binnenzijde van de verduisterende honingraat plisségordijnen is tevens een blackout laag aangebracht waar geen licht door naar binnen kan. Het grote voordeel van deze stoffen is dat ze ook erg goed isoleren. In de zomer houden ze veel warmte tegen, het kan op warme dagen tot wel zes graden schelen in huis. In de winter zijn ze een extra isolatielaag voor je ramen waardoor warmte zo min mogelijk via het glas je woning verlaat.

Door naast de plisségordijnen ook U profiel zijgeleiding te monteren, kan er ook via de zijkanten bijna geen licht de kamer binnen komen.

Plisségordijnen zijn er voor rechte ramen, draaikiepramen, dakramen en ook voor lichtstraten. Allemaal met hun eigen mogelijkheden en voordelen. Voor draaikiepramen zijn speciale smarfit systemen ontwikkeld die in een frame worden bevestigd aan het kozijn. Zonder boren of schroeven.

Verticale lamellen om je ramen te verduisteren

Naast de bekendere rol- en plisségordijnen, kun je je slaapkamer ook goed verduisteren met verticale lamellen. De aluminium en pvc lamellen zijn bijna allemaal verduisterend. Daarnaast is er een hele verduisterende lijn in de stoffen lamellen, waarbij licht geen kans krijgt.

Verticale lamellen zijn een mooie oplossing voor bijna alle soorten raampartijen. Vooral voor hele brede ramen is het een goede oplossing. De verschillende soorten lamellen zijn verkrijgbaar in vele lamelbreedtes. Van smalle tot hele brede lamellen, ieder met een eigen uitstraling.

Verduisterende vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieke maar toch moderne vorm van raamdecoratie. Het grote voordeel van vouwgordijnen is dat je ze kunt wassen in je eigen machine en daarna weer kunt ophangen. Naast de verduisterende vouwgordijnen, zijn er ook transprante en lichtdoorlatende stoffen te krijgen.

Zijn jaloezieën geschikt als raamverduistering?

Bij Marasol krijgen we vaak de vraag of jaloezieën ook een goede oplossing zijn van de slaapkamer. Mijn antwoord is altijd dat dat afhankelijk is van hoe donker je je kamer wil maken. Door de gleufjes tussen de lamellen en waar de koorden doorheen lopen, is het niet mogelijk je ruimte honderd procent te verduisteren met jaloezieën. Je komt echter een heel eind.

Gratis proefstalen van verduisterende raambekleding

Wat past het beste bij je ramen? Welke stoffen en structuren vind je mooi bij de inrichting van je slaapkamer? Anna van Marasol.nl kijkt graag online met je mee naar de best passende oplossing voor jouw situatie en wensen. Tevens kun je gratis en vrijblijvend een aantal proefstalen aanvragen van de verschillende stoffen en structuren.

 

https://marasol.nl/