inter Zakelijk
Image default
Financiële diensten

De voordelen van een kredietverzekering

Een kredietverzekering afsluiten is niet alleen maar een manier om veiligheid in te bouwen. Het is juist ook zo dat het op veel andere vlakken het nodige kan opleveren. Daarom is het juist ook belangrijk om deze voordelen eens te benadrukken. Op deze plek kan je daar het nodige over leren. Daarmee wordt het een stuk gemakkelijker om te beslissen of ook voor jouw onderneming die type verzekering van meerwaarde kan zijn. Let op het volgende.

Meer inzicht in de kredietwaardigheid

Een belangrijk voordeel van werken met kredietverzekeraar is dat je daardoor ook de beschikking krijgt over belangrijke kennis. Zo kan je bijvoorbeeld meer inzicht in de kredietwaardigheid krijgen. Dit is natuurlijk wel heel belangrijk. Op basis daarvan kan je immers bepalen of je met een bepaalde debiteur wilt werken of niet. Je kunt bijvoorbeeld afnemers indelen naar risiconiveau. Daar kan je ook de verzekering op aanpassen. Dit kan je ook helpen de kosten te beperken.

Verbeteren van de concurrentiepositie

Een ander voordeel van het afsluiten van de verzekering is dat het de concurrentiepositie kan verbeteren. Dat komt doordat je een veel stabielere onderneming neer kan zetten wanneer je de verzekering achter de hand hebt. Het is wel heel fijn om gewoon zakelijke beslissingen te nemen zonder dat je daarbij hoeft na te denken of dit niet een te groot probleem voor het bedrijf kan vormen wanneer het niet goed afloopt.

Geen zorgen om incasso

Met het afsluiten van de kredietverzekering is ook direct de eventuele incasso verzorgd. Het is wel heel belangrijk om er zeker van te zijn dat de inkomsten waar je recht op hebt gewoon worden binnengehaald. De verzekeraar zorgt daarvoor. En mocht de debiteur helemaal niet kunnen betalen, dan ben je dankzij de verzekering dus ook gedekt tegen de schade die daaruit zou voortkomen. Dit neemt veel zorgen bij je weg. De verzekeraar regelt dit.

nederlandinbedrijf.nl