inter Zakelijk
Image default
Informatiediensten

Indicatoren dat een internetverbinding geschikt is voor jouw behoeftes

Er zijn veel factoren waarmee je rekening mee moet houden bij het kiezen van een internet abonnement, waaronder de prijs, snelheid en bandbreedte van de service. Er zijn echter ook andere overwegingen die een grote impact kunnen hebben op jouw online ervaring. Als je overweegt om van provider te veranderen of om te upgraden naar een abonnement met hogere snelheid, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Snelheid van de verbinding

Je internet snelheid is afhankelijk van verschillende factoren, zoals glasvezel internet of bekabeld internet. Snelheid is een moeilijk iets om te bepalen. Er is geen exact aantal dat je als barometer kunt gebruiken, en bedrijven maken vaak zelf lijstjes waar alles aan moet voldoen. Het is nog steeds een belangrijke factor bij het bepalen welke ISP je moet kiezen. De minimale verbindingssnelheid die je nodig hebt, hangt af van het type snelle internettoegang dat je zoekt. Als het bijvoorbeeld je doel is om video’s te bekijken of naar online muziek te luisteren, kan je het beste snelheden halen die hoger zijn dan 25 Mbps. Dit betekent dat de service probleemloos HD-streaming video’s en audiobestanden ondersteunt. Als je hoofddoel is om af en toe e-mails te checken en websites te bezoeken, dan zou 10 Mbps waarschijnlijk prima voldoen aan de behoeften van de meeste gebruikers.

Bandbreedte

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijd kan worden overgedragen. Het wordt gemeten in bits per seconde (bps), bytes per seconde (Bps) of kilobits per seconde (Kbps). De bandbreedte van jouw internetverbinding bepaalt hoe snel je bestanden kunt downloaden en uploaden, video’s kunt streamen, online games kunt spelen, enz.

Datalimieten

Datalimieten zijn de hoeveelheid data die je in een bepaalde maand kunt gebruiken. De meest gebruikelijke maateenheid hiervoor is gigabytes of terabytes. Sommige ISP’s bieden onbeperkte data-abonnementen, terwijl anderen overschrijdingskosten in rekening brengen als je hun datalimieten overschrijdt.

Netwerk congestie

Als je ooit lage snelheden op je internet hebt ervaren, weet je dat congestie een van de belangrijkste boosdoeners is achter dit probleem. Congestie treedt op wanneer er te veel apparaten op een netwerk zijn aangesloten of wanneer er te veel mensen tegelijkertijd hetzelfde netwerk gebruiken. Hierdoor kan jouw verbinding vertragen of zelfs helemaal mislukken.

Vereiste uitrusting

Wanneer je van plan bent je eigen apparatuur in te stellen, moet je ervoor zorgen dat deze compatibel is met het netwerk van de internetprovider. Je internetprovider kan je helpen dit te bevestigen. Als je apparatuur van je internetprovider krijgt, kunnen zij je vertellen wat compatibel is met hun service. Je hebt een router nodig en eventueel andere apparaten zoals modems of draadloze toegangspunten.

Breedbandwinkel maakt opzeggen en opzetten makkelijk

Wanneer je overstapt van of naar Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, Online, T-Mobile, Youfone of Ziggo, kan Breedbandwinkel je huidige abonnement voor je opzeggen. Als je al een abonnement hebt bij een ander bedrijf, moet je dat zelf opzeggen. Annuleer dan niet totdat je nieuwe provider je vertelt wanneer je pakket zal aankomen. Zo weet je precies wanneer je niet meer voor de dienst hoeft te betalen. De dienst werkt niet voor losse tv-diensten, zoals het standaard tv-abonnement van Ziggo, Digitenne of NLZIET. Dit moet je elke keer zelf doen. Dit abonnement eindigt niet vanzelf, tenzij het deel uitmaakt van het internetpakket dat je al hebt. Voor de verhuizing krijg je het doe-het-zelf installatiepakket, inclusief handleiding. Heb je besloten om je computer door een expert te laten instellen? De provider belt je dan zo snel mogelijk om een tijdstip af te spreken voor de installatie.