inter Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Wat is overbruggingslijfrente en wanneer kan het uitgekeerd worden?

Wat is overbruggingslijfrente? 

Wanneer je overbruggingslijfrente hebt mag je kiezen voor een tijdelijke uitkering tot je met pensioen gaat. Op die manier zet je jouw lijfrentekapitaal in om eerder te stoppen met werken, je overbrugt hiermee dus de tijd en het moment dat je stopt met werken en wanneer jouw pensioen in gaat. 

 

Niet iedereen kan zomaar een overbruggingspensioen afkopen. Overbruggingspensioenen kunnen alleen worden aangevraagd door degenen die vóór 2006 aanvullende pensioenen hebben bijgedragen via een pensioenverzekering of rekeningen. Je hebt twee opties. Als u na 31 december 2005 geen aanvullend aanvullend pensioen op uw pensioenverzekering of een andere rekening heeft gestort, kunt u het volledige bedrag gebruiken om uw pensioen te dekken. De volgende mogelijkheid is als u een polis of rekening heeft waarmee u zowel voor als na 31 december 2005 bijdroeg aan uw pensioen. Dan kan alleen de waarde van 31-12-2005 als overbruggingslijfrente worden gebruikt. Spaargelden na dit punt worden uitbetaald vanaf het jaar dat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

 

Wanneer mag je overbruggingslijfrente laten uitkeren?

Je mag de datum van het uitkeren van je overbruggingslijfrente helemaal zelf bepalen, alleen de einddatum niet. Die ligt altijd op het moment dat je het pensioen van jouw werkgever laat uitkeren of op het moment dat je de AOW leeftijd bereikt. De overbruggingslijfrente is trouwens een periodieke uitkering. Je mag zelf bepalen of je die uitkering een keer per jaar, halfjaar, kwartaal of per maand wilt ontvangen. het bedrag in een keer ontvangen is geen optie. 

 

https://www.scildon.nl/aanvullend-pensioen/wat-is-overbruggingslijfrente/