inter Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Verschillende soorten visitekaartjes

 

Visitekaartjes zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Het papieren visitekaartje is natuurlijk de bekendste van allemaal en daarmee waarschijnlijk ook meteen het meest achterhaald. In de huidige tijd is het natuurlijk ontzettend ouderwets om middels een papieren kaartje gegevens met elkaar uit te wisselen. Dit moet natuurlijk een heel stuk sneller kunnen en dat kan! Met de komsten van onder andere plastic visitekaartjes voorzien van een NFC chip, kunnen gegevens binnen enkele honderdsten van een seconden worden uitgewisseld. Het enige wat je hoeft te doen, is het kaartje bij je telefoon houden en de antenne pikt vervolgens dit signaal op.

Het NFC visitekaartje

Het meest bekende nieuwe visitekaartje, dat is toch wel de variant met NFC chip. Deze chip zorgt er namelijk voor dat gegevens zonder dat er stroom nodig is kunnen worden uitgewisseld. Zo kun je bijvoorbeeld op een beurs of congres tal van verschillende mensen voorzien van je persoonlijke gegevens, zonder dat je ze hiervoor fysiek een kaartje hoeft te doen. De kans dat ze deze namelijk kwijtraken is aanzienlijk en ook het opslaan van de gegevens kost tijd en moeite, iets wat we liever dus niet doen. Kortom, het digitale visitekaartje is absoluut de toekomst.

Visitekaartje met QR code

Een andere populaire variant van het papieren visitekaartje, dat is de variant met qr code. Een qr code visitekaartje kun je namelijk eenvoudig met de camera van je telefoon scannen en zo zie je in één oogopslag alle gegevens die in de qr code zitten verwerkt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld persoonlijke gegevens zoals een naam, adres en telefoonnummer. Zo hoef je dus niet tientallen kaartje met je mee te nemen, maar kunnen ze je qr code scannen en hebben ze direct al je gegevens.