inter Zakelijk
Image default
Personeelszaken

7 Tips voor kiezen van zakelijke geschenken voor jouw bedrijf

Zakelijke geschenken zijn een belangrijk onderdeel van vele bedrijven. Maar hoe geef je deze het beste en waar moet je allemaal op letten? In dit artikel geven we een handvol van de beste tips om zakelijke geschenken te geven, blije werknemers te creëren en zo je bedrijf in de juiste licht te laten schitteren!

1. Houd het relevant

Zorg ervoor dat je zakelijke geschenken relevant zijn voor je doelgroep en voor je bedrijf. Een goed gekozen cadeau zal niet alleen geapprecieerd worden, maar het kan ook helpen om een band op te bouwen met je klant of zakenpartner.

2. Bedenk wat je wilt bereiken

Bedenk voordat je een zakelijk cadeau koopt wat je precies wilt bereiken met het cadeau. Wil je iemand bedanken voor zijn of haar business? Wil je een nieuwe klant werven? Of wil je een bestaande klant binden? Wanneer je weet wat je wilt bereiken, is het makkelijker om het perfecte cadeau te vinden.

3. Kies iets unieks

Probeer altijd iets unieks te geven als zakelijk cadeau. Dit hoeft niet per se duur te zijn, maar het moet wel origineel zijn. Een uniek cadeau laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de ontvanger en dat je hem of haar waardeert.

4. Wees voorzichtig met geschenken die te persoonlijk zijn

Wees voorzichtig met geschenken die te persoonlijk zijn, want dit kan soms een slechte indruk maken. Als je iemand niet goed kent, is het beter om iets eenvoudigs maar leuks te geven, zoals een cadeaubon via www.pluimen.nl/zakelijk-cadeau

5. Verpak het cadeau goed

Hoe je iets inpakt, is net zo belangrijk als wat je geeft. Zorg ervoor dat het cadeau netjes en stijlvol is verpakt. Het cadeau moet er niet alleen goed uitzien, maar het moet ook gemakkelijk te openen zijn.

6. Zorg ervoor dat het cadeau budgetvriendelijk is

Zakelijke geschenken hoeven niet duur te zijn om indruk te maken. Koop liever iets kleins en budgetvriendelijks, maar wel iets waar de ontvanger echt wat aan heeft. Een goedkoop cadeau kan net zo waardevol zijn als een duur cadeau, als het maar met zorg is uitgekozen.

7. Bedank de ontvanger altijd na het geven van het cadeau

Bedank de ontvanger altijd bij het geven van het cadeau. Dit laat zien dat je waardeert wat hij of zij voor je bedrijf doet. Een korte e-mail, sms of telefoontje is al voldoende. Je hoeft niet per se een kaartje te sturen, maar dit is natuurlijk wel een leuk gebaar.

 

http://www.pluimen.nl/zakelijk-cadeau